Originalus mantas su ėriena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Originalus mantas su ėriena

Šis tradicinis Vidurinės Azijos tautų mėsos patiekalas į Europą atkeliavo labai seniai ir tikriausiai dar ilgai bus mūsų virtuvėje. Jo ypatingo skonio paslaptis - plonos tešlos su mėsos įdaru derinys ir virimas garuose. Mūsų receptas paremtas senoviniu Taškento mantos receptu. Jis nėra sudėtingas, todėl galite drąsiai jo imtis. Juos formuoti nesunku, o technologiją lengvai įvaldysite.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
316 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Originalus mantas su ėriena Žingsnis 1
Į atskirą dubenį supilkite 180 ml kambario temperatūros virinto vandens, įberkite druskos, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Miltus suberkite ant darbastalio, padarykite juose duobutę ir atsargiai supilkite į ją skystį. Užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, lanksti, bet nelipni. Padėkite tešlą po maistine plėvele 30 minučių. Pailsėjusi ji taps elastingesnė.

Žingsnis 2

Originalus mantas su ėriena Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite mažais kubeliais ir pagaminkite maltinukus. Kad mėsa būtų sultinga, įdarui skirtą mėsą reikia ne malti, o kapoti. Įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir druskos. Pačioje pabaigoje įdėkite per mėsmalę pertrintų jautienos riebalų.

Žingsnis 3

Originalus mantas su ėriena Žingsnis 3
Padalykite tešlą į lygias dalis, kiekvieną iš jų susukite į dešrelę ir 10 minučių padėkite po maistine plėvele pailsėti. Padalykite į lygias dalis po 15 g ir iškočiokite į apskritimus. Kiekvieno apskritimo vidurį patepkite 45 g maltos mėsos. Suformuokite laivelio formą ir kruopščiai užspauskite kraštus. Dėkite į mantovarką arba garintuvą ir virkite 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos