Publikavimo data: 2024-06-08
Originalus mantas su ėriena
Šis tradicinis Vidurinės Azijos tautų mėsos patiekalas į Europą atkeliavo labai seniai ir tikriausiai dar ilgai bus mūsų virtuvėje. Jo ypatingo skonio paslaptis - plonos tešlos su mėsos įdaru derinys ir virimas garuose. Mūsų receptas paremtas senoviniu Taškento mantos receptu. Jis nėra sudėtingas, todėl galite drąsiai jo imtis. Juos formuoti nesunku, o technologiją lengvai įvaldysite.
Žingsnis 1
Į atskirą dubenį supilkite 180 ml kambario temperatūros virinto vandens, įberkite druskos, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Miltus suberkite ant darbastalio, padarykite juose duobutę ir atsargiai supilkite į ją skystį. Užminkykite tešlą. Tešla turi būti minkšta, lanksti, bet nelipni. Padėkite tešlą po maistine plėvele 30 minučių. Pailsėjusi ji taps elastingesnė.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite mažais kubeliais ir pagaminkite maltinukus. Kad mėsa būtų sultinga, įdarui skirtą mėsą reikia ne malti, o kapoti. Įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir druskos. Pačioje pabaigoje įdėkite per mėsmalę pertrintų jautienos riebalų.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į lygias dalis, kiekvieną iš jų susukite į dešrelę ir 10 minučių padėkite po maistine plėvele pailsėti. Padalykite į lygias dalis po 15 g ir iškočiokite į apskritimus. Kiekvieno apskritimo vidurį patepkite 45 g maltos mėsos. Suformuokite laivelio formą ir kruopščiai užspauskite kraštus. Dėkite į mantovarką arba garintuvą ir virkite 20 minučių.
Kategorijos