Publikavimo data: 2025-08-19
Originalūs naminiai įdaryti kopūstai
Įdaryti kopūstai yra tradicinis kasdienio ir šventinio šeimos stalo akcentas. Šis labai mėgstamas patiekalas buvo klasikinis sovietmečio namų virtuvės patiekalas, kuris ir dabar neprarado savo pozicijų maisto gamyboje. Ir jis gaminamas visur. Klasikinis sovietinis įdarytas kopūstas yra su ryžiais ir suvyniotas į kopūsto lapus. Mūsų recepte siūlome naudoti vieną sveikiausių grūdų - perlines kruopas; išgausite naują pažįstamo patiekalo skonį.
Žingsnis 1
Paruoštas perlines kruopas nuplaukite, pusiau išvirkite pasūdytame vandenyje ir atvėsinkite. Paruoškite kopūstų lapus įdarui. Kopūstus nuplaukite, aštriu peiliu nupjaukite lapus ties šerdimi, sudėkite į puodą su vandeniu. Pastatykite ant ugnies ir užvirinkite, virkite 10 minučių. Išimkite lapus perpjaudami jų pagrindą. Nupjaukite vidurinę lapų gyslą.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą įdarytiems kopūstams. Įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi pakepinkite kubeliais supjaustytą svogūną ir stambiai sutarkuotas morkas. Sumaišykite kepimą su malta mėsa ir atvėsintomis perlinėmis kruopomis. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 3
Supjaustykite paruoštus kopūstų lapus. Ant kiekvieno jų krašto dėkite po šaukštą maltos mėsos. Užlenkite lapo kraštus į voką. Paruoštus įdarytus kopūstus galima virti iš karto arba laikyti šaldytuve iki 12 valandų. Į puodą sudėkite pomidorų pastą, supilkite pusantro puodelio vandens, įberkite druskos. Paruoštą padažą užpilkite ant įdarytų kopūstų. Užvirinkite ir troškinkite įdarytus kopūstus uždengę dangčiu 30 minučių.
Kategorijos