Publikavimo data: 2024-06-09
Originalus plovas su grybais
Plovas vadinamas rytietiškos virtuvės karaliumi, ir šis titulas pelnytas. Šį senovinį Azijos patiekalą mėgsta visi ir visi atiduoda pagarbą jo puikiam skonių ir tekstūrų deriniui. Tik šiuolaikinės namų šeimininkės neskuba įvesti plovo į kasdienį šeimos racioną. Juk tradicinis plovas yra labai kaloringas ir sunkus patiekalas. Pagal mūsų receptą galėsite pasigaminti lengvą ir originalią plovo versiją su europiečiams pažįstamais grybais.
Žingsnis 1
Iš anksto išmirkytus ryžius gerai nuplaukite. Toliau skalaukite, kol vanduo taps skaidrus. Taip ryžiai taps trupūs. Išplautus ryžius suberkite į sietelį ir leiskite jiems gerai nusausėti.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, morkas supjaustykite plonais šiaudeliais arba sutarkuokite. Dėkite daržoves į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir kepkite ant didelės ugnies 3 minutes, nuolat maišydami mediniu šaukštu. Paruoštus grybus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite į keptuvę. Troškinkite ant vidutinės ugnies 4 minutes. Pagardinkite druska ir prieskoniais.
Žingsnis 3
Paruoštus ryžius suberkite į keptuvę, minutę patroškinkite su daržovėmis ir grybais. Įpilkite du puodelius karšto vandens, nesmulkintas česnako skilteles ir uždenkite dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių, kol ryžiai išvirs.
Kategorijos