Publikavimo data: 2024-05-26
Originalus šoninės ir pomidorų pyragas
Ilgą laiką šoninė buvo liūdnai pagarsėjusi tarp namų šeimininkių, todėl jos stengėsi jos nenaudoti nei kaip atskiro patiekalo, nei kaip ingrediento. Ir veltui, nes mitybos specialistai šiam technologiniam produktui, kuris yra specialios gyvulių penėjimo technologijos rezultatas, jau seniai grąžino sveiko maisto reputaciją. Mūsų receptas gali užimti garbingą vietą jūsų kulinarinėje knygoje, net jei jūsų kulinarinė patirtis trumpa.
Žingsnis 1
Paruoškite kepimo indą, patepkite jį augaliniu aliejumi. Iškočiokite pusę tešlos ir sudėkite ją ant formos dugno. Iš kraštų suformuokite nedidelį 2 cm aukščio apvadą. Šoninę supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais ir išdėliokite juos vieną šalia kito. Ant šoninės sudėkite paruoštus bazilikus. Trečiu sluoksniu ant bazilikų išdėliokite keptus grybus.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite apskritais griežinėliais ir 1 minutę palaikykite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų drėgmės perteklius. Tada sluoksniuokite paruoštus pomidorus ir mocarelos griežinėlius, ant viršaus pabarstykite Provanso žolelėmis.
Žingsnis 3
Likusią tešlą iškočiokite, aštriu peiliu supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis ir padenkite paviršių, išdėstydami jas 1 cm atstumu viena nuo kitos horizontaliai ir vertikaliai. Taip gausite tešlos groteles. Dėkite į orkaitę ir kepkite 200 °C temperatūroje 30 minučių. Tešlos paruošimą patikrinkite tradiciškai - mediniu dantų krapštuku.
Kategorijos