Publikavimo data: 2024-06-08
Originalus suflė su pralina ir kava
Šis receptas tikrai sudomins tas šeimininkes, kurios mėgsta nustebinti namiškius ar svečius originaliais gerai žinomų desertų skoniais. Šis tradicinis prancūziškas desertas gaminamas jau daugiau nei šimtą metų, tačiau šeimininkės turi galimybę sukurti savo konditerijos šedevrą. Paslaptis ta, kad jį galima paruošti beveik iš bet kokių vaisių, uogų ir pieno produktų. Mūsų receptas - tai dviejų skonių, aromatų ir tekstūrų derinys: graikinių riešutų pralina ir kreminis kavos suflė.
Žingsnis 1
Įkaitinkite sausą keptuvę ant ugnies, sudėkite riešutus ir kepkite juos ant vidutinės ugnies. Jie turi tapti traškūs, paprastai užtenka 5 minučių. Suberkite cukrų, padidinkite ugnį, kaitinkite, kol cukrus ištirps ir virs karamele. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu ir perkelkite karamelizuotus riešutus, išlyginkite paviršių. Palikite vėsioje vietoje, kol visiškai atvės. Tada suskaldykite gabalėliais ir trintuvu paverskite trupiniais.
Žingsnis 2
Supilkite grietinėlę į dubenį, suberkite cukraus pudrą ir plakite vidutiniu greičiu iki standžių putų. Į plaktą grietinėlę supilkite šaltą kavą. Vandens vonelėje pašildykite iš anksto išmirkytą želatiną ir gerai išmaišykite iki vientisos masės, tada šiek tiek atvėsinkite. Į plaktą grietinėlę su cukrumi sudėkite atvėsusią želatiną ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į paruoštą suflė įberkite pralinijų, šiek tiek palikdami papuošimui. Maišykite, kol pralina tolygiai pasiskirstys. Uždenkite formą maistine plėvele ir pripildykite paruoštu mišiniu. Išlyginkite paviršių ir 2-3 val. padėkite į šaldytuvą. Kai suflė sukietės, apverskite formą ant lėkštės, atsargiai ją išimkite, nuimkite plėvelę ir papuoškite likusia praline.
Kategorijos