Originalus žuvies plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Originalus žuvies plovas

Plovas yra rytietiškos virtuvės karalius. Visi ją žino, visi ją mėgsta. Jau seniai ir vieningai jie atiduoda duoklę nuostabiam aromatų, skonių ir tekstūrų deriniui. Deja, jo negalima pavadinti dietiniu. O šiuolaikinėms šeimininkėms tai itin svarbu, todėl jos neskuba klasikinio plovo įtraukti į kasdienį šeimos racioną. Siūlome dietinį plovo su žuvimi variantą. Kartu stengiamės kuo labiau išsaugoti šio senovinio patiekalo gaminimo technologiją.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
186 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Originalus žuvies plovas Žingsnis 1
Iš anksto išmirkytus ryžius gerai nuplaukite šaltu vandeniu. Tai darykite tol, kol vanduo taps skaidrus. Taip užtikrinsite, kad ryžiai išvirę netaptų lipnūs ir būtų trapūs. Išplautus ryžius sudėkite į sietelį ir leiskite jiems gerai nusausėti. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Pomidorus pusę minutės palaikykite verdančiame vandenyje ir nulupkite odelę. Tada smulkiai supjaustykite. Česnaką supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Originalus žuvies plovas Žingsnis 2
Į ketaus katilo ar keptuvės dugną supilkite augalinį aliejų ir gerai įkaitinkite ant ugnies. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant didelės ugnies 3 minutes, tada sudėkite morkas ir galiausiai pomidorus.

Žingsnis 3

Originalus žuvies plovas Žingsnis 3
Paruoštą filė supjaustykite vidutinio dydžio (iki 3 cm) gabalėliais. Sudėkite ją į keptuvę ir ant didelės ugnies kepkite 2 minutes, atsargiai maišydami mediniu šaukštu. Pagardinkite druska, pipirais, itališkomis žolelėmis ir bazilikais.

Žingsnis 4

Originalus žuvies plovas Žingsnis 4
Į keptuvę suberkite paruoštus ryžius. Keptuvei užvirus, įpilkite 2 puodelius vandens. Kai užvirs, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių. Šiuo metu keptuvėje jau neturėtų likti vandens. Išjunkite ugnį ir leiskite plovui pastovėti 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos