Orkaitėje iškepti moliūgų griežinėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-22

Orkaitėje iškepti moliūgų griežinėliai

Pats rudens vaisius - moliūgas - yra labai naudinga daržovė. Jame gausu vitaminų. Moliūguose ypač gausu karotinų. Kepimas yra paprastas būdas skaniai paruošti šią sezoninę daržovę. Moliūguose nėra krakmolo, juose nedaug cukraus ir mažai kalorijų, todėl jie laikomi dietiniu produktu. Keptą moliūgą galima derinti su medumi ir vaisiais, riešutais, daržovėmis ir mėsa, taip pat papildyti įvairiais prieskoniais.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
96 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Orkaitėje iškepti moliūgų griežinėliai Žingsnis 1
Atskirkite moliūgo minkštimą nuo sėklų ir supjaustykite griežinėliais. Moliūgo žievės nenuimkite.

Žingsnis 2

Orkaitėje iškepti moliūgų griežinėliai Žingsnis 2
Paimkite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo pergamentu. Išdėliokite moliūgo griežinėlius. Kepkite daržoves 15-20 minučių 200 °C temperatūroje.

Žingsnis 3

Orkaitėje iškepti moliūgų griežinėliai Žingsnis 3
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Sviestui ištirpti užtenka nuo 30 sekundžių iki 1 minutės vidutinės galios režimu.

Žingsnis 4

Orkaitėje iškepti moliūgų griežinėliai Žingsnis 4
Iškepusį moliūgą užpilkite ištirpintu sviestu ir apibarstykite cukrumi. Dėkite kepimo skardą atgal į orkaitę dar 40 minučių, sumažinę orkaitės temperatūrą iki 180 °C.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos