Publikavimo data: 2024-09-22
Orkaitėje iškepti moliūgų griežinėliai
Pats rudens vaisius - moliūgas - yra labai naudinga daržovė. Jame gausu vitaminų. Moliūguose ypač gausu karotinų. Kepimas yra paprastas būdas skaniai paruošti šią sezoninę daržovę. Moliūguose nėra krakmolo, juose nedaug cukraus ir mažai kalorijų, todėl jie laikomi dietiniu produktu. Keptą moliūgą galima derinti su medumi ir vaisiais, riešutais, daržovėmis ir mėsa, taip pat papildyti įvairiais prieskoniais.
Žingsnis 1
Atskirkite moliūgo minkštimą nuo sėklų ir supjaustykite griežinėliais. Moliūgo žievės nenuimkite.
Žingsnis 2
Paimkite kepimo skardą ir išklokite ją kepimo pergamentu. Išdėliokite moliūgo griežinėlius. Kepkite daržoves 15-20 minučių 200 °C temperatūroje.
Žingsnis 3
Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Sviestui ištirpti užtenka nuo 30 sekundžių iki 1 minutės vidutinės galios režimu.
Žingsnis 4
Iškepusį moliūgą užpilkite ištirpintu sviestu ir apibarstykite cukrumi. Dėkite kepimo skardą atgal į orkaitę dar 40 minučių, sumažinę orkaitės temperatūrą iki 180 °C.
Kategorijos