Orkaitėje kepta menkė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Orkaitėje kepta menkė

Menkė yra viena vertingiausių komercinių žuvų. Menkės kepenys yra svarbiausia žaliava reikalingiems žuvų taukams išgauti ir konservams gaminti, o mėsa yra naudinga ir nebrangi. Galbūt todėl bent dviejuose miestuose yra paminklai menkės garbei. O gal todėl, kad tai labai skani žuvis, ypač jei žinote, kaip ją paruošti. Paprastas būdas - kepti menkės filė folijoje su morkomis ir grietine, tada gausite kažką panašaus į minkštus ir sultingus žuvies kepsnius.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Orkaitėje kepta menkė Žingsnis 1
Morkas, svogūnus ir menkės griežinėlius sudėkite į folijos voką, pasūdykite ir apšlakstykite aliejumi.

Žingsnis 2

Orkaitėje kepta menkė Žingsnis 2
Pabaigai pagardinkite pomidorais, grietine ir siųskite neuždengtą į įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos