Orkaitėje kepta menkė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Orkaitėje kepta menkė

Menkė yra viena vertingiausių komercinių žuvų. Menkės kepenys yra svarbiausia žaliava reikalingiems žuvų taukams išgauti ir konservams gaminti, o mėsa yra naudinga ir nebrangi. Galbūt todėl bent dviejuose miestuose yra paminklai menkės garbei. O gal todėl, kad tai labai skani žuvis, ypač jei žinote, kaip ją paruošti. Paprastas būdas - kepti menkės filė folijoje su morkomis ir grietine, tada gausite kažką panašaus į minkštus ir sultingus žuvies kepsnius.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, žuvis
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje kepta menkė Žingsnis 1
Morkas, svogūnus ir menkės griežinėlius sudėkite į folijos voką, pasūdykite ir apšlakstykite aliejumi.

Žingsnis 2

Orkaitėje kepta menkė Žingsnis 2
Pabaigai pagardinkite pomidorais, grietine ir siųskite neuždengtą į įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, sala, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, pomidorų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos