Publikavimo data: 2024-03-23
Orkaitėje kepta menkė
Menkė yra viena vertingiausių komercinių žuvų. Menkės kepenys yra svarbiausia žaliava reikalingiems žuvų taukams išgauti ir konservams gaminti, o mėsa yra naudinga ir nebrangi. Galbūt todėl bent dviejuose miestuose yra paminklai menkės garbei. O gal todėl, kad tai labai skani žuvis, ypač jei žinote, kaip ją paruošti. Paprastas būdas - kepti menkės filė folijoje su morkomis ir grietine, tada gausite kažką panašaus į minkštus ir sultingus žuvies kepsnius.
Žingsnis 1
Morkas, svogūnus ir menkės griežinėlius sudėkite į folijos voką, pasūdykite ir apšlakstykite aliejumi.
Žingsnis 2
Pabaigai pagardinkite pomidorais, grietine ir siųskite neuždengtą į įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Kategorijos