Publikavimo data: 2025-08-16
Orkaitėje keptas bulguras
Orkaitėje keptas bulguras patiks visiems geros mitybos mėgėjams. Kruopos kepamos nenaudojant aliejaus, bet kartu dėl vištienos filė ir daržovių jos būna sultingos ir turtingo skonio. Patiekalą kepant rankovėje gaminimas bus paprastas ir gana greitas. Vištienos filė galima pakeisti blauzdelėmis, sparnais arba šlaunelėmis. Skoniui suteikti naudokite įvairius prieskonius, pavyzdžiui, baravykus ir papriką. Bulgur galima patiekti su šviežiomis daržovėmis arba salotomis.
Žingsnis 1
Paruoškite bulgurą. Paimkite gilų dubenį ir sudėkite bulgurą, česnaką, druską, pipirus, papriką ir baravykus. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite ingredientus. Paimkite rankovę ir supilkite į ją paruoštą bulgurą bei prieskonius. Į kruopas sudėkite vištienos filė ir daržoves. Išmaišykite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Tada rankovę užspauskite spaustukais.
Žingsnis 3
Iškepkite bulgurą orkaitėje. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir ant jos dėkite rankovę su būsimu patiekalu. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 minučių. Išjunkite orkaitę ir palikite dar 10 minučių. Tada išimkite rankovę, atsargiai išvyniokite ir paruoškite patiekalą patiekti.
Kategorijos