Publikavimo data: 2025-08-18
Orkaitėje keptas kiaulienos kepenėlių paštetas su kiaulienos kepenėlėmis, undercherevka ir daržovėmis
Pagal šį receptą gaunamas tirštas ir kartu orus paštetas, savo tekstūra labai panašus į teriną. Jį lengva tepti ant duonos, o supjaustytas griežinėliais jis nesubyra. Norint išgauti tokią neįprastą, subtilią struktūrą, mėsa su daržovėmis kepama du kartus, dideliais gabalais ir maltos mėsos pavidalu, į kurią dedami gerai išplakti baltymai.
Žingsnis 1
Padalykite nugarinę ir kepenis į dvi lygias dalis, morkas ir svogūnus - į keturias. Į paruoštą formą sluoksniais sudėkite mėsą ir daržoves, pakaitomis po sluoksnį nugarinės ir daržovių bei kepenų ir daržovių. Šonkauliukus ir kepenėles pagardinkite druska ir pabarstykite maltais pipirais. Kai forma bus pilna, supilkite į ją 150 ml karšto vandens, uždenkite dangčiu ir įdėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 1 valandai. Tada temperatūrą sumažinkite iki 170 °C ir kepkite dar 30 minučių.
Žingsnis 2
Išimkite formą iš orkaitės ir leiskite mėsai ir daržovėms atvėsti beveik iki kambario temperatūros. Tada viską 2 kartus pertrinkite per mėsmalę. Antrą kartą vietoj mėsmalės galite naudoti blenderį.
Žingsnis 3
Atskirkite baltymus nuo trynių. Sumaišykite trynius su smulkinta malta mėsa. Išplakite baltymus iki standžių putų ir mentele atsargiai įmaišykite į maltą mėsą.
Žingsnis 4
Gautą masę supilkite į stačiakampę stiklinę arba silikoninę formą ir 20 minučių kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje.
Kategorijos