Orkaitėje kepti grybai, įdaryti vištiena ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Orkaitėje kepti grybai, įdaryti vištiena ir sūriu

Pievagrybiai yra populiariausi grybai pasaulyje dėl savo švelnios tekstūros ir subtilaus skonio. Grybuose yra daugiau B grupės vitaminų nei daržovėse, todėl jų valgymas padeda stiprinti imuninę sistemą. Šiuose grybuose nėra riebalų, todėl jie būtini diabetu sergantiems žmonėms.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
102 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje kepti grybai, įdaryti vištiena ir sūriu Žingsnis 1
Išvalykite grybus, atsargiai atskirkite kotelius nuo kepurėlių, šaukštu iškrapštykite kepurėlių vidų.

Žingsnis 2

Orkaitėje kepti grybai, įdaryti vištiena ir sūriu Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite grybų kotelius, svogūną - kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies 4-5 minutes. Į svogūnus sudėkite supjaustytus grybus, išmaišykite ir kepkite, kol išgaruos skystis, 5-7 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Orkaitėje kepti grybai, įdaryti vištiena ir sūriu Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į gilų dubenį. Sudėkite su svogūnais pakepintus grybus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 4

Orkaitėje kepti grybai, įdaryti vištiena ir sūriu Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 220º. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite grybų kepurėles į formą angomis į viršų. Kiekvieną kepurėlę atsargiai įdarykite gauta vištienos ir grybų mase. Dėkite formą su grybais į įkaitintą orkaitę ir kepkite 12-15 minučių. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, išimkite grybų formą iš orkaitės, gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu ir įdėkite atgal. Kepkite dar 5 minutes, kol paruduos. Patiekite karštus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltiniai antrieji patiekalai, grybų patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, užkandis, julienas, tartaletės, naujametiniai užkandžiai, karšti naujametiniai patiekalai, receptų knyga, grybų tartaletės, vakarienė su vištienos filė, julienas su grybais

Kategorijos