Publikavimo data: 2025-08-20
Orkaitėje kepti grybai, įdaryti vištiena ir sūriu
Pievagrybiai yra populiariausi grybai pasaulyje dėl savo švelnios tekstūros ir subtilaus skonio. Grybuose yra daugiau B grupės vitaminų nei daržovėse, todėl jų valgymas padeda stiprinti imuninę sistemą. Šiuose grybuose nėra riebalų, todėl jie būtini diabetu sergantiems žmonėms.
Žingsnis 1
Išvalykite grybus, atsargiai atskirkite kotelius nuo kepurėlių, šaukštu iškrapštykite kepurėlių vidų.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite grybų kotelius, svogūną - kubeliais. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies 4-5 minutes. Į svogūnus sudėkite supjaustytus grybus, išmaišykite ir kepkite, kol išgaruos skystis, 5-7 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į gilų dubenį. Sudėkite su svogūnais pakepintus grybus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 220º. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite grybų kepurėles į formą angomis į viršų. Kiekvieną kepurėlę atsargiai įdarykite gauta vištienos ir grybų mase. Dėkite formą su grybais į įkaitintą orkaitę ir kepkite 12-15 minučių. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, išimkite grybų formą iš orkaitės, gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu ir įdėkite atgal. Kepkite dar 5 minutes, kol paruduos. Patiekite karštus.
Kategorijos