Publikavimo data: 2025-08-17
Orkaitėje kepti įdaryti kopūstai grietinėlės padaže
Įdaryti kopūstai yra tradicinis ukrainiečių virtuvės patiekalas. Ruošiant įdarytus kopūstus nėra sudėtingų technologijų, todėl jie yra dažnas svečias ant šventinio stalo. Tradicinis šio patiekalo gaminimo būdas - troškinti įdarytus kopūstus dideliame katile. Šiandien yra daug kitų variantų, pavyzdžiui, troškinti kopūstus orkaitėje kepimo skardoje. Troškinti kopūstai būna labai švelnūs ir skanūs.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti faršą įdarytiems kopūstams, užmerkite ryžius verdančiame vandenyje ir palikite 10 minučių. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną. Pakepinkite juos, kol taps skaidrūs, ir sudėkite tarkuotas morkas. Kepkite, kol suminkštės, ir įmaišykite pomidorų pastą. Visus ingredientus troškinkite. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, apkeptą mėsą ir ryžius.
Žingsnis 2
Pagal skonį įberkite druskos, juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Į atvėsusius kopūstų lapus dėkite maltos mėsos ir susukite įdarytus kopūstus. Paruoštus įdarytus kopūstus apkepkite ant keptuvės. Tada sudėkite juos į kepimo formą, užpilkite sultinio, kečupo ir grietinės mišiniu. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos