Pagal šį receptą paruoštos daržovės patiks tiems, kurie vasarą mėgsta ugnyje keptų daržovių skonį.
Žingsnis 1
Nuplaukite baklažanus ir supjaustykite juos maždaug 4 mm pločio apskritimais. Kad baklažanai netektų kartumo, užpilkite juos šaltu vandeniu ir įberkite šaukštą druskos. Palikite juos šiame tirpale maždaug 15 minučių, o tada nuplaukite po tekančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Kiekvieną papriką nuplaukite, nulupkite ir perpjaukite per pusę, tada kiekvieną pusę - į tris dalis.
Žingsnis 3
Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite svogūnus bei morkas.
Žingsnis 4
Sudėkite paprikas, svogūnus, morkas ir baklažanus į didelį puodą, įberkite 4 arbatinius šaukštelius paprikos, 15 g džiovintų česnakų, 6 g druskos, 1 arbatinį šaukštelį cukraus ir 4 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Viską gerai išmaišykite, įtrinkite prieskonius į daržoves ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 5
Grybus nuplaukite ir, jei jie dideli, kiekvieną supjaustykite į 3 dalis. Jei nusipirkote mažesnių grybų, galite juos supjaustyti į 2 dalis arba kepti sveikus.
Žingsnis 6
Į grybus įberkite 2 arbatinius šaukštelius paprikos, 5 g džiovintų česnakų, 4 g druskos, 6 g garstyčių ir 60 g majonezo. Viską sumaišykite ir taip pat įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 7
Kai daržovės bus gerai pamarinuotos, sudėkite jas ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir 30 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę, įjungę režimą "viršus-apačia". Praėjus šiam laikui, perjunkite orkaitę į "Grilio" arba "Konvekcijos" režimą ir kepkite dar 5 minutes, kol paruduos.