Publikavimo data: 2024-03-30
Orkaitėje troškintos ropės
Rusijoje ropės buvo vienas iš pagrindinių produktų. Virtos garuose ropės kepamos orkaitėje. Jai ruošti būtina pasirinkti aukštos kokybės šakniavaisius, šviesiai geltonos spalvos, be tamsių dėmelių. Šviežios ropės turi būti sultingos, neištuštėjusios ir neišdžiūvusios, paviršius - elastingas ir šiek tiek drėgnas.
Žingsnis 1
Paruoškite ropes. Sudėkite ropes į keraminio puodo ar formos dugną ir užpilkite vandeniu, bet nepadauginkite. Ropių nereikia sutrinti, jos tiesiog turi virti garuose.
Žingsnis 2
Iškepkite ropę orkaitėje. Pasūdykite ropę, uždenkite puodą dangčiu arba folija ir 40 minučių pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos