Orkaitėje troškintos ropės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Orkaitėje troškintos ropės

Rusijoje ropės buvo vienas iš pagrindinių produktų. Virtos garuose ropės kepamos orkaitėje. Jai ruošti būtina pasirinkti aukštos kokybės šakniavaisius, šviesiai geltonos spalvos, be tamsių dėmelių. Šviežios ropės turi būti sultingos, neištuštėjusios ir neišdžiūvusios, paviršius - elastingas ir šiek tiek drėgnas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
71 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Orkaitėje troškintos ropės Žingsnis 1
Paruoškite ropes. Sudėkite ropes į keraminio puodo ar formos dugną ir užpilkite vandeniu, bet nepadauginkite. Ropių nereikia sutrinti, jos tiesiog turi virti garuose.

Žingsnis 2

Orkaitėje troškintos ropės Žingsnis 2
Iškepkite ropę orkaitėje. Pasūdykite ropę, uždenkite puodą dangčiu arba folija ir 40 minučių pašaukite į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, moliūgų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, moliūgų garnyrai, receptų knyga

Kategorijos