Oro moliūgų keksas su vaisiais ir graikiniais riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-14

Oro moliūgų keksas su vaisiais ir graikiniais riešutais

Moliūgų keksas su vaisiais ir graikiniais riešutais yra puikus desertas, kuris dėl tinkamo sudedamųjų dalių santykio gaunasi orus, skanus ir nepaprastai kvapnus. Šiame recepte naudojami moliūgai, graikiniai riešutai, obuoliai, vyšnios savo sultyse ir cinamonas. Kiekvienas ingredientas patiekalui suteikia skirtingą poskonį, kai jį valgote.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
267 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
26 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Oro moliūgų keksas su vaisiais ir graikiniais riešutais Žingsnis 1
Pasiruoškite gilų dubenį, kuriame bus patogu maišyti ingredientus. Į jį sudėkite suminkštintą sviestą ir cukrų, išmaišykite. Į indą įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę, išplakite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Oro moliūgų keksas su vaisiais ir graikiniais riešutais Žingsnis 2
Suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir išmaišykite. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Suberkite smulkiai sukapotus graikinius riešutus.

Žingsnis 3

Oro moliūgų keksas su vaisiais ir graikiniais riešutais Žingsnis 3
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite nedideliais apskritimais, obuolius supjaustykite kubeliais. Supjaustytus obuolius ir moliūgą sumaišykite su vyšniomis jų sultyse, įberkite cinamono ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Oro moliūgų keksas su vaisiais ir graikiniais riešutais Žingsnis 4
Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi, išklokite 2/3 tešlos, tada sudėkite įdarą.

Žingsnis 5

Oro moliūgų keksas su vaisiais ir graikiniais riešutais Žingsnis 5
Likusią tešlą dėkite ant įdaro, paskirstydami ją po visą paviršių. Dėkite formą į 180 °C įkaitintą orkaitę 45 minutėms. Patiekite atvėsintą, viršų pabarstykite cukraus pudra.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos