Publikavimo data: 2024-10-14
Oro moliūgų keksas su vaisiais ir graikiniais riešutais
Moliūgų keksas su vaisiais ir graikiniais riešutais yra puikus desertas, kuris dėl tinkamo sudedamųjų dalių santykio gaunasi orus, skanus ir nepaprastai kvapnus. Šiame recepte naudojami moliūgai, graikiniai riešutai, obuoliai, vyšnios savo sultyse ir cinamonas. Kiekvienas ingredientas patiekalui suteikia skirtingą poskonį, kai jį valgote.
Žingsnis 1
Pasiruoškite gilų dubenį, kuriame bus patogu maišyti ingredientus. Į jį sudėkite suminkštintą sviestą ir cukrų, išmaišykite. Į indą įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę, išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Suberkite miltus, druską, kepimo miltelius ir išmaišykite. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Suberkite smulkiai sukapotus graikinius riešutus.
Žingsnis 3
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite nedideliais apskritimais, obuolius supjaustykite kubeliais. Supjaustytus obuolius ir moliūgą sumaišykite su vyšniomis jų sultyse, įberkite cinamono ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi, išklokite 2/3 tešlos, tada sudėkite įdarą.
Žingsnis 5
Likusią tešlą dėkite ant įdaro, paskirstydami ją po visą paviršių. Dėkite formą į 180 °C įkaitintą orkaitę 45 minutėms. Patiekite atvėsintą, viršų pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos