Publikavimo data: 2024-06-09
Oro pyragas su Suluguni sūriu
Pyragai su Suluguni sūriu yra tradicinis gruzinų patiekalas, kuris gimtinėje vadinamas chačapuri. Jame naudojamas ypatingas sūris, kuris verdamas neįprastame sūryme. Jis pasižymi įsimintinu skoniu ir aromatu, kažkuo panašiu į klasikinį rūgpienio sūrį, tačiau neįprasto skonio, poskonio ir kvapo. Pabandykite patys pasigaminti šį patiekalą ir nustebinkite savo šeimą bei draugus.
Žingsnis 1
Kiaušinį ir krakmolą sumaišykite dubenyje. Kai tešlos tūris padidės, supilkite ją, išmaišykite, suberkite likusius miltus ir išminkykite. Pabaigoje supilkite augalinį aliejų ir dar šiek tiek išminkykite. Palikite tešlą šiltoje vietoje 1,5 valandos, kol jos tūris padvigubės.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Sūrio įdaras turi būti vientisas. Padalykite tešlą į 4 dalis, vieną iškočiokite į nedidelį apskritimą. Jei reikia, rankas ir tešlą patepkite augaliniu aliejumi, miltais neberkite. Ant plokštainio dėkite ketvirtadalį sūrio, užspauskite jį tešlos viduje ir vėl iškočiokite. Pyrago viduryje padarykite skylutę, kad kepant išeitų oras.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinį, grietinę ir augalinį aliejų, gerai išplakite. Perkelkite pyragėlius į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi arba silikoniniu kilimėliu. Viršų gausiai aptepkite kiaušinio ir grietinės įdaru ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje, kol paruduos, apie 15 minučių.
Kategorijos