Oro pyragas su Suluguni sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Oro pyragas su Suluguni sūriu

Pyragai su Suluguni sūriu yra tradicinis gruzinų patiekalas, kuris gimtinėje vadinamas chačapuri. Jame naudojamas ypatingas sūris, kuris verdamas neįprastame sūryme. Jis pasižymi įsimintinu skoniu ir aromatu, kažkuo panašiu į klasikinį rūgpienio sūrį, tačiau neįprasto skonio, poskonio ir kvapo. Pabandykite patys pasigaminti šį patiekalą ir nustebinkite savo šeimą bei draugus.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
270 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.15/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Oro pyragas su Suluguni sūriu Žingsnis 1
Kiaušinį ir krakmolą sumaišykite dubenyje. Kai tešlos tūris padidės, supilkite ją, išmaišykite, suberkite likusius miltus ir išminkykite. Pabaigoje supilkite augalinį aliejų ir dar šiek tiek išminkykite. Palikite tešlą šiltoje vietoje 1,5 valandos, kol jos tūris padvigubės.

Žingsnis 2

Oro pyragas su Suluguni sūriu Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Sūrio įdaras turi būti vientisas. Padalykite tešlą į 4 dalis, vieną iškočiokite į nedidelį apskritimą. Jei reikia, rankas ir tešlą patepkite augaliniu aliejumi, miltais neberkite. Ant plokštainio dėkite ketvirtadalį sūrio, užspauskite jį tešlos viduje ir vėl iškočiokite. Pyrago viduryje padarykite skylutę, kad kepant išeitų oras.

Žingsnis 3

Oro pyragas su Suluguni sūriu Žingsnis 3
Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinį, grietinę ir augalinį aliejų, gerai išplakite. Perkelkite pyragėlius į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi arba silikoniniu kilimėliu. Viršų gausiai aptepkite kiaušinio ir grietinės įdaru ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje, kol paruduos, apie 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos