Publikavimo data: 2024-06-09
Oro sūrio pyragas su kefyru
Sūrio pyragą galima patiekti kaip užkandį šeimos vakarienei ar pietums. Švelnus sūrio skonis patiks ne tik vaikams, bet ir šviežių bei šiltų kepinių mėgėjams. Kumpis, sūris ir svogūnai suteikia pyragui kaimiško maisto aromatą ir skonį. Pyragą galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Tai priklauso nuo to, ar patiekalą patiekite kaip užkandį, ar kaip pagrindinį patiekalą.
Žingsnis 1
Paimkite gilų indą, supilkite kefyrą ir suberkite sodą. Gerai išmaišykite, kol susidarys vientisa masė. Tada palikite ją 10 minučių. Tada kiaušinių masę sumaišykite su kefyru, neleisdami susidaryti nė vienam gumulėliui. Suberkite miltus ir dar kartą viską išmaišykite iki vientisos tešlos.
Žingsnis 2
Paimkite lėkštę su anksčiau supjaustytu kumpiu, tarkuotu sūriu ir smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais. Sudėkite visus ingredientus į tešlą. Mišinį išmaišykite taip, kad visi produktai būtų padengti vienodu tešlos sluoksniu. Taip pyragas bus vientisesnis.
Žingsnis 3
Kepimo indą gerai ištepkite nedideliu gabalėliu sviesto. Likusį sviestą supjaustykite lygiomis dalimis ir išbarstykite po visą formą. Tada gerai pabarstykite džiūvėsėliais, kad padengtų dugną ir šonus. Supilkite mišinį ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Kategorijos