Varškė yra nepakeičiamas kalcio šaltinis, kuris stiprina skeletą ir dantis, normalizuoja virškinamojo trakto veiklą ir padeda normalizuoti žarnyno mikroflorą, todėl gerina medžiagų apykaitą. Todėl vienas geriausių pusryčių pasirinkimų - varškės sūreliai. Jie ruošiami iš paprastų ingredientų, visada būna skanūs ir sultingi, svarbiausia nepersistengti su miltais. Šį patiekalą patiekite su sutirštintu pienu, grietine, uogomis arba medumi.
Žingsnis 1
Sutrupintą varškę sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 2
Į dubenį taip pat įmuškite kiaušinius. Įsitikinkite, kad dubenyje nėra lukštų.
Žingsnis 3
Suberkite cukrų.
Žingsnis 4
Sumaišykite tešlą iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Suberkite persijotus miltus ir druską.
Žingsnis 6
Maišykite. Tešlos ilgai neminkykite, tik įmaišykite miltus.
Žingsnis 7
Drėgnomis rankomis suformuokite sūrio pyragėlius ir dėkite į keptuvę, įkaitintą su trupučiu aliejaus. Kepkite 3-4 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 8
Apverskite sūrio pyragėlius ir kepkite dar apie 4 minutes.