Publikavimo data: 2024-04-09
Orzo grietinėlės padaže
Itališki patiekalai paprastai asocijuojasi su aromatingais, sotiais, labai skaniais ir kartu paprastais patiekalais. Tokie yra ir orzo makaronai su midijomis grietinėlės padaže - minimalūs ingredientai, maksimalus skonis ir malonumas! Ir, žinoma, jokia itališka vakarienė neapsieina be taurės gero vyno. Pasimėgaukite, atskieskite savo įprastą mitybą šiuo gardžiu patiekalu. Išleisite nedaug laiko ir pastangų, bet gausite daug malonumo!
Žingsnis 1
Šviežių čiobrelių šakeles smulkiai sukapokite. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 2
Išvirkite orzo makaronus pasūdytame vandenyje iki al dente, kaip nurodyta ant pakuotės.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės ir taps auksinės spalvos, 5-7 minutes ant vidutinio stiprumo ugnies (6 iš 10), retkarčiais pamaišydami. Į svogūnus sudėkite midijas ir maišydami kepkite 2 minutes.
Žingsnis 4
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, įberkite čiobrelių ir išmaišykite. Supilkite brendį ir jį išgarinkite. Supilkite grietinėlę į midijas, išmaišykite ir užvirinkite.
Žingsnis 5
Į midijas sudėkite virtus orzo makaronus ir sviestą, išmaišykite ir troškinkite 2-3 minutes, kol padažas sutirštės.
Kategorijos