Publikavimo data: 2024-05-25
Osetijos kopūstų pyragas
Pasak vietos virėjų, tikras osetinų pyragas turi būti plonas, plokščias ir idealiai apvalus. Osetijoje pyragams formuoti nenaudojamas kočėlas, o tešla minkoma rankomis. Dažniausiai Osetijos kopūstų pyragas gaminamas su sūdytu sūriu, tačiau yra ir kitų variantų. Jei į receptą įdėsite šiek tiek riešutų ir kalendrų, pyrago skonis tik laimės. Iš prieskonių dažniausiai naudojami juodieji malti pipirai, tačiau galima gaminti su mėgstamais prieskoniais.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Ištirpinkite cukrų ir mieles stiklinėje šilto vandens ir palikite 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Miltus persijokite į gilų dubenį, įberkite druskos, supilkite oparą, užminkykite minkštą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 valandą pakilti. Tada išminkykite ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Svogūnus supjaustykite kubeliais, kopūstus supjaustykite plonais griežinėliais, susmulkinkite kalendrą, graikinius riešutus pertrinkite mėsmale. Keptuvėje su aliejumi kepkite svogūnus, kol įgaus karamelės spalvą, apie 5-7 minutes. Sudėkite kopūstus, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite smulkintus graikinius riešutus. Troškinkite po dangčiu 10-15 minučių. Tada sudėkite kalendras ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Pagaminkite pyragus. Padalykite tešlą į 3 dalis ir kočėlu suformuokite ploną plokščią pyragą. Į vidurį sudėkite įdarą, suimkite tešlos kraštus ir suspauskite. Išlyginkite ir išminkykite tešlą delnais, centre padarykite nedidelę skylutę.
Žingsnis 5
Iškepkite pyragus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, įdėkite į ją tuščią kepimo skardą ir įkaitinkite. Tada išdėliokite vieną pyragą ir kepkite 20-25 minutes. Procedūrą pakartokite tiek pat kartų.
Kategorijos