Osetijos kopūstų pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Osetijos kopūstų pyragas

Pasak vietos virėjų, tikras osetinų pyragas turi būti plonas, plokščias ir idealiai apvalus. Osetijoje pyragams formuoti nenaudojamas kočėlas, o tešla minkoma rankomis. Dažniausiai Osetijos kopūstų pyragas gaminamas su sūdytu sūriu, tačiau yra ir kitų variantų. Jei į receptą įdėsite šiek tiek riešutų ir kalendrų, pyrago skonis tik laimės. Iš prieskonių dažniausiai naudojami juodieji malti pipirai, tačiau galima gaminti su mėgstamais prieskoniais.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.7/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Osetijos kopūstų pyragas Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Ištirpinkite cukrų ir mieles stiklinėje šilto vandens ir palikite 10-15 minučių.

Žingsnis 2

Osetijos kopūstų pyragas Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Miltus persijokite į gilų dubenį, įberkite druskos, supilkite oparą, užminkykite minkštą tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 1 valandą pakilti. Tada išminkykite ir palikite 30 minučių.

Žingsnis 3

Osetijos kopūstų pyragas Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Svogūnus supjaustykite kubeliais, kopūstus supjaustykite plonais griežinėliais, susmulkinkite kalendrą, graikinius riešutus pertrinkite mėsmale. Keptuvėje su aliejumi kepkite svogūnus, kol įgaus karamelės spalvą, apie 5-7 minutes. Sudėkite kopūstus, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite smulkintus graikinius riešutus. Troškinkite po dangčiu 10-15 minučių. Tada sudėkite kalendras ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Osetijos kopūstų pyragas Žingsnis 4
Pagaminkite pyragus. Padalykite tešlą į 3 dalis ir kočėlu suformuokite ploną plokščią pyragą. Į vidurį sudėkite įdarą, suimkite tešlos kraštus ir suspauskite. Išlyginkite ir išminkykite tešlą delnais, centre padarykite nedidelę skylutę.

Žingsnis 5

Iškepkite pyragus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, įdėkite į ją tuščią kepimo skardą ir įkaitinkite. Tada išdėliokite vieną pyragą ir kepkite 20-25 minutes. Procedūrą pakartokite tiek pat kartų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos