Publikavimo data: 2024-05-19
Osetijos pyragas su bulvėmis
Osetijos pyragai - tai patiekalas, turintis trijų tūkstančių metų istoriją. Pasak legendų, jie paplito mongolų-totorių žygių metu. Alanai, vietiniai Osetijos gyventojai, slėpėsi kalnuose. Maisto trūko, todėl jie sugalvojo gaminti sotus pyragus iš daržovių, avižų ir grūdų. Šiais laikais yra daug kepimo receptų, tačiau tikras klasikinis osetinų pyragas su bulvėmis kepamas su sūriu. Galima naudoti bet kokį sūrį: paprastą kietąjį sūrį, brynzą arba suluguni.
Žingsnis 1
Išminkykite tešlos pagrindą. Į dubenį supilkite 1/2 miltų, supilkite kefyrą, vandenį, įmuškite kiaušinį ir mieles ir išmaišykite produktus. Uždenkite audiniu arba maistine plėvele ir palikite pakilti 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Praėjus nurodytam laikui, į tešlą suberkite likusius miltus. Minkykite tešlą apie 10-15 minučių. Tada padalykite ir padarykite 3 maždaug vienodo dydžio rutuliukus. Uždenkite audiniu ir palikite 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Susmulkinkite bryndzą blenderiu. Sumaišykite kietąjį sūrį ir bryndzą su bulvių koše.
Žingsnis 4
Formuokite pyragus. Kiekvieną tešlos gabalėlį rankomis išminkykite į nedidelį apskritimą. Į vidurį dėkite 1/3 įdaro, tada vėl suformuokite rutulį. Kiekvieną iš jų suplokite į didelius plokščius diskus, viduryje padarykite įdubimą.
Žingsnis 5
Kepkite pyragus orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi, vidurį įdėkite vieną pyragą ir 20 minučių pašaukite į orkaitę. Taip pat iškepkite likusius pyragus.
Kategorijos