Osetijos pyragas su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Osetijos pyragas su bulvėmis

Osetijos pyragai - tai patiekalas, turintis trijų tūkstančių metų istoriją. Pasak legendų, jie paplito mongolų-totorių žygių metu. Alanai, vietiniai Osetijos gyventojai, slėpėsi kalnuose. Maisto trūko, todėl jie sugalvojo gaminti sotus pyragus iš daržovių, avižų ir grūdų. Šiais laikais yra daug kepimo receptų, tačiau tikras klasikinis osetinų pyragas su bulvėmis kepamas su sūriu. Galima naudoti bet kokį sūrį: paprastą kietąjį sūrį, brynzą arba suluguni.
Gaminimo laikas
190 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
198 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Osetijos pyragas su bulvėmis Žingsnis 1
Išminkykite tešlos pagrindą. Į dubenį supilkite 1/2 miltų, supilkite kefyrą, vandenį, įmuškite kiaušinį ir mieles ir išmaišykite produktus. Uždenkite audiniu arba maistine plėvele ir palikite pakilti 1 valandą.

Žingsnis 2

Osetijos pyragas su bulvėmis Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Praėjus nurodytam laikui, į tešlą suberkite likusius miltus. Minkykite tešlą apie 10-15 minučių. Tada padalykite ir padarykite 3 maždaug vienodo dydžio rutuliukus. Uždenkite audiniu ir palikite 30 minučių pastovėti.

Žingsnis 3

Osetijos pyragas su bulvėmis Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Susmulkinkite bryndzą blenderiu. Sumaišykite kietąjį sūrį ir bryndzą su bulvių koše.

Žingsnis 4

Osetijos pyragas su bulvėmis Žingsnis 4
Formuokite pyragus. Kiekvieną tešlos gabalėlį rankomis išminkykite į nedidelį apskritimą. Į vidurį dėkite 1/3 įdaro, tada vėl suformuokite rutulį. Kiekvieną iš jų suplokite į didelius plokščius diskus, viduryje padarykite įdubimą.

Žingsnis 5

Osetijos pyragas su bulvėmis Žingsnis 5
Kepkite pyragus orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi, vidurį įdėkite vieną pyragą ir 20 minučių pašaukite į orkaitę. Taip pat iškepkite likusius pyragus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, miltų antrieji patiekalai, kepta orkaitėje ant padėklo, kepimas, paprasta, mažai kalorijų, kopūstų sezonas, česnakų sezonas, pyragai, sotūs pyragai, receptas su vaizdo įrašu, be bendrų alergenų, receptų knyga, kiaušinių pyragai, kefyro pyragai, kefyro pyragai, kepimas su kefyru, kepimas su kiaušiniu

Kategorijos