Publikavimo data: 2024-05-19
Osetijos pyragas su bulvėmis ir sūriu
Osetiškas pyragas su bulvėmis ir sūriu yra populiarus patiekalas ne tik Kaukaze, bet ir Rusijoje. Tradiciškai pyragas ruošiamas su naminio osetinų sūrio įdaru. Tačiau parduotuvėje jį rasti gana sunku. Gera alternatyva yra bet koks sūrymas: Adygeiskis, suluguni, brynza, feta ir kiti. Svarbiausia neimti kietų sūrių. Orkaitėje jie virsta tiršta mase. Osetijos pyragai su mocarelos šeimos sūriu burrata yra labai švelnūs.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus ir mieles persijokite į puodą. Suberkite cukrų, druską, pieną ir augalinį aliejų. Užminkykite tešlą. Tešla turi būti tiršta ir lipni. Uždenkite dangčiu arba maistine plėvele ir palikite 1 valandą. Tešla turėtų pakilti porą kartų.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nusausinkite, užpilkite aliejumi ir supjaustykite į tyrę. Palikite 10 minučių atvėsti. Bulves sumaišykite su sūriu. Iš įdaro suformuokite tris rutuliukus.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti tešlą. Minkykite tešlą sukamaisiais judesiais. Padalykite į tris dalis. Miltais pabarstykite pjaustymo lentą, įdėkite vieną tešlos dalį ir vėl ją minkykite, palaipsniui įberdami daugiau miltų. Tešla turėtų nebelipti prie rankų. Tą patį padarykite ir su likusiomis dalimis.
Žingsnis 4
Iškepkite osetinų pyragus. Iš pirmosios tešlos dalies suformuokite blyno formos paplotėlį. Į vidurį dėkite įdarą. Suvyniokite plokštainį, gerai suspauskite viduryje esančią siūlę. Viršų lengvai prispauskite ranka. Pabarstykite keptuvę miltais ir perkelkite pyragą į keptuvę. Vėl prispauskite ranka. Viduryje padarykite skylutę garams išeiti. Osetijos pyragą kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 30-35 minutes. Tą patį padarykite su likusiomis dviem tešlos ir įdaro porcijomis.
Kategorijos