Publikavimo data: 2024-05-25
Osetijos pyragas su mėsa ir bulvėmis
Osetijos pyragai žinomi jau daugiau nei tris tūkstančius metų. Iš pradžių tai buvo paprasti nerauginti pyragai, kuriuos savo apeigose naudojo senovės klajoklių gentys alanai. Vėliau osetinai šį patiekalą patobulino pridėdami sūrio įdarą. Plokštainiai virto sotiais ir maistingais pyragais, kurie ilgai negedo. Toks maistas puikiai tiko kariams ir medžiotojams. Namuose orkaitėje galite pasigaminti osetinų pyragus su mėsa ir bulvėmis bei suluguni sūriu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į puodelį supilkite šiltą pieną, suberkite mieles ir cukrų. Išmaišykite. Palikite 15 min. brinkti. Paruoštą oparą supilkite į didelį dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, kefyro, grietinės, gerai išmaišykite. Palaipsniui suberkite persijotus miltus, išminkykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1,5 valandos.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Svogūnus 3-5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje. Sumaišykite maltą mėsą su svogūnais ir vandeniu. Pagardinkite druska ir pipirais. Kruopščiai išminkykite rankomis. Į sutrintas bulves sudėkite sviestą, sūrį, druską ir pipirus.
Žingsnis 3
Paruoškite osetinų pyragus su mėsa ir bulvėmis. Išminkykite tešlą su nedideliu kiekiu miltų. Padalykite ją į 4 dalis. Iš tešlos gabalėlio padarykite plokščią paplotėlį ir į jo vidurį įdėkite pusę mėsos įdaro. Kraštus priartinkite prie centro, pabarstykite miltais ir prispauskite delnu. Paskirstykite įdarą nuo centro iki kraštų. Turėtumėte gauti 20-25 cm skersmens plokščią duoną. Tą patį padarykite ir su kitomis trimis tešlos dalimis. Į vieną iš jų sudėkite likusią mėsą, o į kitas dvi - bulvių įdarą.
Žingsnis 4
Iškepkite osetinų pyragus su bulvėmis ir mėsa. Pyragus kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitėje, iš pradžių 5 min. ant apatinės lentynos, paskui 20 min. ant vidurinės lentynos.
Kategorijos