Publikavimo data: 2025-08-20
Ožkos plovas
Pilavas - tai trapūs ryžiai, skani minkšta mėsa ir malonus prieskonių skonis. Norint gauti tinkamus ryžius, tereikia išsirinkti tinkamos rūšies kruopas ir gerai jas nuplauti. Prieskonius galima naudoti tradicinius arba pagal savo skonį. Tinka bet kokia mėsa. Pabandykite pasigaminti plovą iš ožkos mėsos, kuri senovėje buvo laikoma gydomąja. Joje gausu vitaminų, ji neriebi, lengvai virškinama ir neturi alergenų.
Žingsnis 1
Katile įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir sudėkite mėsą. Kepkite ją iš visų pusių ant didelės ugnies, kol apskrus. Tada prie mėsos sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės 10-15 min. Kai daržovės bus paruoštos, supilkite į katilą tiek verdančio vandens, kad apsemtų produktus. Pasūdykite, pabarstykite prieskoniais, išmaišykite ir į vidurį įdėkite žalio česnako galvutę. Troškinkite po uždaru dangčiu 40-60 minučių, kol mėsa bus paruošta.
Žingsnis 2
Kai mėsa bus paruošta, nenuimdami nuo ugnies, į katilą suberkite ryžius, paskleiskite juos ant daržovių ir mėsos paviršiaus. 1,5 cm aukščiau ryžių supilkite verdantį vandenį, palaukite, kol užvirs, ir sumažinkite kaitrą iki minimumo. Uždenkite katilą dangčiu ir virkite plovą 25-30 minučių, vanduo turi būti visiškai įsigėręs į ryžius. Kai plovas bus paruoštas, išjunkite ugnį ir 15-20 minučių uždenkite jį kuo nors šiltu. Tada atidarykite katilą ir išmaišykite.
Kategorijos