Publikavimo data: 2024-05-25
Pad Thai su vištiena
"Pad Thai" yra klasikinis tailandietiškas patiekalas iš keptų ryžių makaronų su mėsa ir daržovėmis, pasižymintis aštriais prieskoniais ir lengva rūgštele. Padažas yra ypač svarbus, nes būtent jis suteikia visam patiekalui skonį. Pad Thai su vištiena galima pasigaminti namuose, o reikiamų produktų nesunkiai rasite specializuotuose prekybos centruose arba Azijos maisto parduotuvėse.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Sumaišykite žuvies padažą, 2 sutrintas česnako skilteles, druską, cukranendrių cukrų ir tamarindų pastą. Gerai išmaišykite, kol padažas taps vientisas.
Žingsnis 2
Apkepkite vištieną. Uždekite wok keptuvę ant ugnies, įpilkite šiek tiek sezamų aliejaus ir sudėkite vištieną. Pasūdykite ir kepkite iš abiejų pusių apie 5 minutes, kol vištiena iškeps. Perkelkite vištieną į lėkštę.
Žingsnis 3
Paruoškite Pad Thai. Į tą pačią keptuvę supilkite likusį aliejų, sudėkite raudonojo svogūno juosteles ir likusį česnaką. Maišydami kepkite 1 minutę, tada sudėkite makaronus, vištieną ir padažą. Maišydami viską 2 minutes troškinkite padaže. Keptuvės turinį nustumkite į šoną, kitoje pusėje įmuškite kiaušinius ir maišydami kepkite, kol iškeps. Tada sumaišykite kiaušinius su likusiu keptuvės turiniu. Sudėkite žaliuosius svogūnus, žemės riešutus, išmaišykite ir viską kartu troškinkite dar 1-2 minutes.
Kategorijos