Paella su jūros gėrybėmis ir vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Paella su jūros gėrybėmis ir vištiena

Ispanijoje paelja su jūros gėrybėmis ir vištiena vadinama "mixta". Tai reiškia mišrų patiekalą iš mėsos, jūros gėrybių ir daržovių. Į klasikinį paeljos receptą būtinai įeina tik šafranas, ryžiai ir alyvuogių aliejus. Visame kitame nėra jokių apribojimų. Į patiekalą galima dėti bet kokių daržovių, žolelių ir prieskonių. Ispanijos virtuvėje yra daugiau kaip 300 paeljos receptų!
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
119 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Maisto priedai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paella su jūros gėrybėmis ir vištiena Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Jūros gėrybes apkepkite keptuvėje. Kai skysčio perteklius išgaruos, supilkite baltąjį vyną ir troškinkite, kol jis išgaruos.

Žingsnis 2

Paella su jūros gėrybėmis ir vištiena Žingsnis 2
Paruoškite vištieną. Atskiroje keptuvėje apkepkite vištienos filė, kol taps auksinės spalvos. Pagardinkite druska. Perkelkite mėsą į atskirą lėkštę. Tame pačiame aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite paprikas ir pomidorus ir visas daržoves kartu kepkite 7-10 minučių.

Žingsnis 3

Paella su jūros gėrybėmis ir vištiena Žingsnis 3
Paruoškite paelją. Į daržoves suberkite ryžius, išmaišykite ir kepkite dar 2-3 minutes. Į ryžius sudėkite vištieną ir jūros gėrybes. Užpilkite vandeniu. Pagardinkite druska, pipirais, šafranu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol ryžiai išvirs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos