Publikavimo data: 2024-04-05
Paella su jūros gėrybėmis ir vištiena
Ispanijoje paelja su jūros gėrybėmis ir vištiena vadinama "mixta". Tai reiškia mišrų patiekalą iš mėsos, jūros gėrybių ir daržovių. Į klasikinį paeljos receptą būtinai įeina tik šafranas, ryžiai ir alyvuogių aliejus. Visame kitame nėra jokių apribojimų. Į patiekalą galima dėti bet kokių daržovių, žolelių ir prieskonių. Ispanijos virtuvėje yra daugiau kaip 300 paeljos receptų!
Žingsnis 1
Paruoškite jūros gėrybes. Jūros gėrybes apkepkite keptuvėje. Kai skysčio perteklius išgaruos, supilkite baltąjį vyną ir troškinkite, kol jis išgaruos.
Žingsnis 2
Paruoškite vištieną. Atskiroje keptuvėje apkepkite vištienos filė, kol taps auksinės spalvos. Pagardinkite druska. Perkelkite mėsą į atskirą lėkštę. Tame pačiame aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite paprikas ir pomidorus ir visas daržoves kartu kepkite 7-10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite paelją. Į daržoves suberkite ryžius, išmaišykite ir kepkite dar 2-3 minutes. Į ryžius sudėkite vištieną ir jūros gėrybes. Užpilkite vandeniu. Pagardinkite druska, pipirais, šafranu ir troškinkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol ryžiai išvirs.
Kategorijos