Publikavimo data: 2024-03-30
Paella su žuvimi
XV amžiuje paelja Ispanijoje buvo laikoma vargšų maistu. Šį patiekalą išrado Valensijos Albuferio ežero apylinkių gyventojai. Toje vietovėje valstiečiai augino ryžius, kuriuos daugiausia naudojo maistui. Į kruopas jie pridėdavo visko, kas likdavo namuose iš maisto - mėsos, žuvies, daržovių, pupelių, prieskonių. Viską virė keptuvėje. Šiandien paelja patiekiama geriausiuose pasaulio restoranuose. Tačiau šį ispanišką delikatesą galite pasigaminti namuose iš paprastų ingredientų.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Žuvį lengvai pasūdykite ir papipirinkite. Atidėkite į atskirą dubenį 10 minučių.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Keptuvėje aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol pagels. Į keptuvę suberkite raudonąją papriką ir žirnelius. Pagardinkite druska. Kepkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite paelją. Atskiroje keptuvėje iškepkite žuvį. Perkelkite ją į daržoves, suberkite ryžius ir šafraną. Užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų ryžius. Troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 15-20 minučių.
Kategorijos