Paella su žuvimi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Paella su žuvimi

XV amžiuje paelja Ispanijoje buvo laikoma vargšų maistu. Šį patiekalą išrado Valensijos Albuferio ežero apylinkių gyventojai. Toje vietovėje valstiečiai augino ryžius, kuriuos daugiausia naudojo maistui. Į kruopas jie pridėdavo visko, kas likdavo namuose iš maisto - mėsos, žuvies, daržovių, pupelių, prieskonių. Viską virė keptuvėje. Šiandien paelja patiekiama geriausiuose pasaulio restoranuose. Tačiau šį ispanišką delikatesą galite pasigaminti namuose iš paprastų ingredientų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
110 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
14 g
Alergenai: Žuvys
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paella su žuvimi Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Žuvį lengvai pasūdykite ir papipirinkite. Atidėkite į atskirą dubenį 10 minučių.

Žingsnis 2

Paella su žuvimi Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Keptuvėje aliejuje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol pagels. Į keptuvę suberkite raudonąją papriką ir žirnelius. Pagardinkite druska. Kepkite dar 5-7 minutes.

Žingsnis 3

Paella su žuvimi Žingsnis 3
Paruoškite paelją. Atskiroje keptuvėje iškepkite žuvį. Perkelkite ją į daržoves, suberkite ryžius ir šafraną. Užpilkite vandeniu, kad jis visiškai apsemtų ryžius. Troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos