Paella su vištienos filė, žirneliais ir šafranu ant vištienos sultinio pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-02

Paella su vištienos filė, žirneliais ir šafranu ant vištienos sultinio

Ispanijoje paelja paprastai patiekiama sekmadieniais, tačiau tai nereiškia, kad kitomis savaitės dienomis šis patiekalas netinka: paelja tinka bet kada. Stengėmės kuo labiau pagreitinti gaminimo procesą, kad šį Valensijos patiekalą galėtumėte pasigaminti net ir darbo dieną.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
127 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
11 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paella su vištienos filė, žirneliais ir šafranu ant vištienos sultinio Žingsnis 1
Keptuvėje troškinkite svogūnus ir česnakus, kol taps skaidrūs. Sudėkite ryžius ir šiek tiek sviesto.

Žingsnis 2

Paella su vištienos filė, žirneliais ir šafranu ant vištienos sultinio Žingsnis 2
Kai ryžiai bus karšti, padidinkite ugnį iki vidutinės ir supilkite vyną. Maišydami virkite, kol vynas beveik visiškai išgaruos.

Žingsnis 3

Paella su vištienos filė, žirneliais ir šafranu ant vištienos sultinio Žingsnis 3
Nedidelėmis porcijomis (apie 100 ml) supilkite sultinį, nuolat maišydami ryžius, pasūdykite. Suberkite šafraną ir sudėkite į kepimo indą.

Žingsnis 4

Paella su vištienos filė, žirneliais ir šafranu ant vištienos sultinio Žingsnis 4
Vištienos filė pasūdykite ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol įgaus auksinę spalvą (7 minutes ant vidutinės ugnies).

Žingsnis 5

Paella su vištienos filė, žirneliais ir šafranu ant vištienos sultinio Žingsnis 5
Į ryžius suberkite paprikas, pomidorus, pomidorų pastą ir žirnelius ir išmaišykite. Ant viršaus sudėkite vištieną, supilkite likusį sultinį ir 15 minučių pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos