Publikavimo data: 2024-04-02
Paella su vištienos filė, žirneliais ir šafranu ant vištienos sultinio
Ispanijoje paelja paprastai patiekiama sekmadieniais, tačiau tai nereiškia, kad kitomis savaitės dienomis šis patiekalas netinka: paelja tinka bet kada. Stengėmės kuo labiau pagreitinti gaminimo procesą, kad šį Valensijos patiekalą galėtumėte pasigaminti net ir darbo dieną.
Žingsnis 1
Keptuvėje troškinkite svogūnus ir česnakus, kol taps skaidrūs. Sudėkite ryžius ir šiek tiek sviesto.
Žingsnis 2
Kai ryžiai bus karšti, padidinkite ugnį iki vidutinės ir supilkite vyną. Maišydami virkite, kol vynas beveik visiškai išgaruos.
Žingsnis 3
Nedidelėmis porcijomis (apie 100 ml) supilkite sultinį, nuolat maišydami ryžius, pasūdykite. Suberkite šafraną ir sudėkite į kepimo indą.
Žingsnis 4
Vištienos filė pasūdykite ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol įgaus auksinę spalvą (7 minutes ant vidutinės ugnies).
Žingsnis 5
Į ryžius suberkite paprikas, pomidorus, pomidorų pastą ir žirnelius ir išmaišykite. Ant viršaus sudėkite vištieną, supilkite likusį sultinį ir 15 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos