Publikavimo data: 2024-06-15
Pappardelle cacho e pepe.
Cacho e pepe - pažodžiui reiškia spagečius su sūriu ir paprikomis. Tai labai skanūs ir sotūs itališki makaronai. Iš tikrųjų cacho e pepe yra vienas paprasčiausių itališkos virtuvės patiekalų. Pagrindiniai ingredientai, be spagečių, yra tik du: kaip rodo pavadinimas, tai sūris ir pipirai. Kietasis avies sūris pecorino romano ir juodieji pipirai patiekalui suteikia unikalų skonį, dėl kurio jis toks populiarus visame pasaulyje. Kad padažas būtų gardesnis, į tagliatelle padažą įpilsime baltojo vyno.
Žingsnis 1
Sumaišykite dviejų rūšių miltus ir druską. Rankas ištepkite alyvuogių aliejumi, įmaišykite visus miltus ir kiaušinį. Minkykite tešlą 10 minučių, tada iš jos suformuokite plokščią ovalų blyną ir uždenkite maistine plėvele.
Žingsnis 2
Leiskite tešlai 20-30 minučių pailsėti kambario temperatūroje, tada iškočiokite kočėlu į ploną pailgą lakštą. Peiliu supjaustykite tagliatelle arba pappardelle ir gerai pabarstykite miltais, suvyniokite lizdus ir palikite išdžiūti.
Žingsnis 3
Makaronus 2-3 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.
Žingsnis 4
Į įkaitintą keptuvę sudėkite stambiai grūstus pipirus ir česnako skiltelę. Šiek tiek pašildykite prieskonius, kol jie taps kvapnūs, tada supilkite vyną ir išgarinkite jį beveik 70 %.
Žingsnis 5
Sudėkite sviestą ir išvirusius makaronus. Stipriai maišykite, kad makaronai pasidengtų padažu, ir įpilkite šiek tiek makaronų sultinio. Įmaišykite visą tarkuotą sūrį ir toliau intensyviai maišykite. Jei reikia, įpilkite dar šiek tiek sultinio.
Žingsnis 6
Pašildytas sūris su skysčiu turėtų sudaryti matinį, tirštą padažą, kuris glazūruotų makaronus.
Kategorijos