Publikavimo data: 2024-09-21
Paprasčiausias šavarmos su vištiena receptas
Šavarma yra greitas ir skanus patiekalas, idealiai tinkantis greitam užkandžiui ar visaverčiam maistui. Dėl patogios formos ir didelės ingredientų įvairovės šavarma tapo išties universaliu patiekalu, kurį pamėgo milijonai žmonių visame pasaulyje. Yra jos variantų su vištiena, antiena, jautiena ir net falafeliais. Klasiškiausias variantas, žinoma, buvo ir tebėra šavarma su vištiena.
Žingsnis 1
Vištienos filė virkite puode su vandeniu 20 min. po užvirimo. Išimkite vištieną iš vandens, šiek tiek atvėsinkite ir rankomis suplėšykite į mažus gabalėlius.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite kopūstus, krapus susmulkinkite peiliu, česnakus išspauskite per specialų presą, o agurkus supjaustykite trumpais šiaudeliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Norėdami paruošti padažą, nedideliame giliame dubenyje sumaišykite majonezą, išspaustą česnaką ir susmulkintus krapus, įberkite juodųjų pipirų, paprikos ir aitriosios paprikos ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Pitos lakštą patepkite padažu ir sluoksniuokite vištieną, smulkintus kopūstus, agurkus, korėjietiškas morkas, dar vieną sluoksnį padažo ir tarkuotą sūrį. Suvyniokite suktinuką ir kepkite ant sausos įkaitintos keptuvės po minutę iš kiekvienos pusės.
Kategorijos