Publikavimo data: 2024-10-12
Paprasta ant grotelių kepta šašarma
Šavarma yra patiekalas, kuris nepelnytai laikomas nesveiku greituoju maistu. Iš tiesų šavarmą galima paruošti labai greitai. Tačiau jei naudosite šviežius natūralius produktus, šavarmą galima pasiūlyti net vaikams. Be to, šavarma gali būti gera alternatyva tradiciniams sumuštiniams, skirtiems užkąsti per pertrauką mokykloje ar pietų pertrauką darbe.
Žingsnis 1
Atskirame dubenyje sumaišykite majonezą ir kečupą, o mėsą supjaustykite kubeliais arba susmulkinkite rankomis. Perpjaukite lavašą į dvi dalis ir kiekvieną dalį ištepkite majonezo ir kečupo mišiniu, išdėliokite mėsos gabalėlius.
Žingsnis 2
Nuo Pekino kopūstų pašalinkite viršutinius kietus lapus, jei tokių yra, ir juos smulkiai supjaustykite peiliu arba specialiu smulkintuvu. Kopūstus sudėkite į kitą sluoksnį.
Žingsnis 3
Tada supjaustykite agurkus griežinėliais, sutarkuokite sūrį ir pašalinkite skysčio perteklių iš morkų. Paskleiskite jas kaip paskutinį įdaro sluoksnį.
Žingsnis 4
Susukite šavarmą į voką ir kepkite ant grotelių 5-7 minutes iš abiejų pusių. Per tą laiką pita šiek tiek paruduos, o sūris išsilydys ir sujungs įdarą.
Kategorijos