Paprasta lazanija pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Paprasta lazanija

Istorija byloja, kad terminas "lazanija" iš pradžių buvo vartojamas maisto gaminimo indui apibūdinti. O pats pavadinimas, pasirodo, yra ne itališkas, o graikiškas, reiškiantis "karštos lėkštės". Taip graikai italams davė pavadinimą patiekalui, kurį mėgsta gaminti viso pasaulio virėjai. Norint paruošti lazaniją pagal paprastą receptą, jums prireiks dažniausiai turimų produktų ir ne per daug laiko.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
225 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paprasta lazanija Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite saulėgrąžų aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite faršą ir kepkite 5 minutes, kol išgaruos visas skystis. Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite faršą, supilkite pomidorų pastą ir vandenį ir gerai išmaišykite. Mišinį 2-3 min. palaikykite ant silpnos ugnies, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Žingsnis 2

Paprasta lazanija Žingsnis 2
Į formą įdėkite lazaniją. Supjaustykite pitą stačiakampiais: du iš jų turėtų būti šiek tiek didesni už formą, kiti - mažesni. Į formą įdėkite du didelius pitos lakštus, suformuodami apvadą. Įdėkite maltos mėsos ir šiek tiek tarkuoto sūrio, tada uždenkite pita. Sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai. Lazaniją kepkite 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos