Publikavimo data: 2024-06-08
Paprasta lazanija
Istorija byloja, kad terminas "lazanija" iš pradžių buvo vartojamas maisto gaminimo indui apibūdinti. O pats pavadinimas, pasirodo, yra ne itališkas, o graikiškas, reiškiantis "karštos lėkštės". Taip graikai italams davė pavadinimą patiekalui, kurį mėgsta gaminti viso pasaulio virėjai. Norint paruošti lazaniją pagal paprastą receptą, jums prireiks dažniausiai turimų produktų ir ne per daug laiko.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Įkaitinkite saulėgrąžų aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite faršą ir kepkite 5 minutes, kol išgaruos visas skystis. Pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite faršą, supilkite pomidorų pastą ir vandenį ir gerai išmaišykite. Mišinį 2-3 min. palaikykite ant silpnos ugnies, tada nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 2
Į formą įdėkite lazaniją. Supjaustykite pitą stačiakampiais: du iš jų turėtų būti šiek tiek didesni už formą, kiti - mažesni. Į formą įdėkite du didelius pitos lakštus, suformuodami apvadą. Įdėkite maltos mėsos ir šiek tiek tarkuoto sūrio, tada uždenkite pita. Sluoksnius kartokite, kol baigsis ingredientai. Lazaniją kepkite 15-20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos