Šakšuka su malta jautiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Šakšuka su malta jautiena

Paprastai manoma, kad šio patiekalo gimtinė yra Tunisas. Klasikinį receptą sudaro kiaušiniai, pomidorai ir raudonosios paprikos, tačiau per tokį ilgą šio patiekalo gyvavimo laiką susiformavo daugybė naujų variantų. Šis patiekalas visur vadinamas skirtingai: Turkijoje - menamen, Ispanijoje - Pisto Manchego.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
140 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šakšuka su malta jautiena Žingsnis 1
Svogūną ir papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite saulėgrąžų aliejuje. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite ant silpnos ugnies, kol mėsa iškeps, palaipsniui maišydami.

Žingsnis 2

Šakšuka su malta jautiena Žingsnis 2
Į keptuvę suberkite pjaustytus pomidorus, druską, česnaką, papriką ir adžiką. Viską gerai išmaišykite. Virkite kelias minutes.

Žingsnis 3

Šakšuka su malta jautiena Žingsnis 3
Tada įmuškite kiaušinius ir sumažinkite ugnį. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite, kol kiaušiniai išvirs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos