Publikavimo data: 2024-01-20
Šakšuka su putpelių kiaušiniais receptas
Šakšuka - tai arabiškas patiekalas iš kiaušinių, keptų su pomidorais, svogūnais ir prieskoniais. Šakšuka tapo labai populiarus Izraelio virtuvės patiekalas. Į šakšuką dažnai dedama paprikų, sūrio, špinatų, kalendrų ir daug kitų daržovių bei žolelių. Šiame recepte siūlome jums pasigaminti šakšuką su putpelių kiaušiniais, sultingais pomidorais, svogūnais, morkomis ir sūriu. Patiekalas gaunasi sotus ir sveikas. Šakšuka puikiai tinka pusryčiams!
Žingsnis 1
Nuplaukite pomidorą ir nusausinkite jį popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūną ir morką. Paruoškite likusius recepte išvardytus ingredientus.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite 5 mm pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Sutarkuokite morkas stambia tarka.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite svogūnus ir morkas 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Į keptuvę suberkite pomidorus ir dar 3 minutes kepkite ant vidutinės ugnies. Pagardinkite daržoves druska ir pipirais.
Žingsnis 8
Ant daržovių įmuškite kiaušinius. Kiaušinius lengvai pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 9
Šakšuką uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies, kol baltymai sutirštės.
Žingsnis 10
Šakšuka su putpelių kiaušiniais paruošta. Patiekalą papuoškite džiovintomis žolelėmis ir aitriąja paprika.
Žingsnis 11
Šakšuką papuoškite šviežiais špinatais ir vyšniniais pomidorais. Šakšuką patiekite su kvietiniais pyragėliais arba pitos duona.
Kategorijos