Publikavimo data: 2024-05-25
Pikantiška šakšuka su aitriosiomis paprikomis
Jei pusryčiams norite pasimėgauti neįprastu patiekalu iš nebrangių produktų - pasigaminkite šakšuką. Tai žydiškas kiaušinis su prieskoninėmis žolelėmis, keptomis daržovėmis, sūriu ir pomidorų padažu. Jam pagaminti nereikia šviežių pomidorų. Užteks konservuotų pomidorų savo sultyse ir tiesiog pomidorų gėrimo. Šios kiaušinienės aromatas gali pažadinti net ir labiausiai sotaus žmogaus apetitą. Šakšuka gaminama iš aštuonių kiaušinių. Šiuo patiekalu lengva pamaitinti visą šeimą.
Žingsnis 1
Paruoškite šakšuką. Į keptuvę su alyvuogių aliejumi sudėkite svogūną, česnaką ir aitriąją papriką. Suberkite zirą ir raudonėlius. Kepkite 7-10 minučių ant vidutinės ugnies, kol svogūnai taps permatomi.
Žingsnis 2
Sudėkite pomidorus. Sudėkite pomidorus į keptuvę su daržovėmis. Išmaišykite ir kepkite dar 1-2 minutes. Supilkite pomidorų sultis, kad padažas taptų skystesnis. Pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite petražoles. Įmuškite kiaušinius. Sumažinkite ugnį iki silpnos. Virkite 2-3 minutes uždengę dangtį. Tryniai turi išlikti skysti ir išlaikyti formą.
Kategorijos