Publikavimo data: 2024-05-01
Ryškiaspalvė šakšuka su paprikomis
Šakšuka - tai kiaušinienė su pomidorais ir įvairiais kitais ingredientais. Izraelyje kiekviena šeimininkė turi savo receptą, kaip paruošti gardžią šakšuką. Pagrindinė paslaptis - produktų kokybė. Kiaušiniai turi būti patys šviežiausi, su tirštu tryniu. Pomidorai turi būti prinokę ir pilni sulčių. Pirmenybę reikėtų teikti namuose užaugintoms daržovėms ir kiaušiniams. Namuose užauginti pomidorai, kitaip nei šiltnamių pomidorai, yra nuostabaus skonio. Paruoštą šakšuką reikėtų patiekti pašildytose lėkštėse, kitaip skonis neišsiskleis 100 %.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių pagrindą. Pastatykite gilią keptuvę ant ugnies. Supilkite alyvuogių aliejų. Smulkiai supjaustykite svogūną ir 3-4 min. kepkite ant silpnos ugnies. Papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų. Česnaką susmulkinkite presu. Po 5 min. į keptuvę suberkite česnaką ir ciberžolę. Troškinkite 5 minutes. Sudėkite pomidorus. Troškinkite 10 minučių ant vidutinės ugnies, pagal skonį pasūdykite. Smulkiai supjaustykite petražoles, suberkite į daržoves ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Į keptuvę įmuškite kiaušinius. Šaukštu daržovių mišinyje padarykite šešias įdubas. Į tris iš jų įmuškite po visą kiaušinį. Į likusias tris įdubas įmuškite trynius. Atskirkite baltymus nuo trynių, kad tryniai liktų sveiki. Sudėkite juos į ertmes, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Patiekalą virkite, kol baltymai taps balti. Tryniai turi likti žali. Patiekite patiekalą karštą.
Kategorijos