Publikavimo data: 2025-08-18
Paprasta ryžių košė su pienu
Ryžių košė su pienu - skanus ir maistingas antrasis patiekalas, patiekiamas pusryčiams arba vakarienei. Šio patiekalo receptūroje naudojami garuose virti ryžiai, kurie yra tankios gelsvos spalvos, tačiau išvirę nesulipsta ir įgauna gražią baltą spalvą. Pienas patiekalui suteikia malonų saldų ir sūrų kreminį skonį. Įvairūs džiovinti vaisiai ir cukruoti vaisiai papildo patiekalą maloniu saldžiarūgščiu skoniu ir lengvu citrusinių vaisių gaivumu.
Žingsnis 1
Ryžius gerai nuplaukite. Į puodą įpilkite 2 puodelius vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai vanduo užvirs, supilkite ryžius ir virkite juos pasūdytame vandenyje, kol jie pusiau išvirs, maždaug 7-10 minučių, kol išgaruos didžioji dalis vandens.
Žingsnis 2
Atskirame puode ar puode užvirinkite pieną. Po 7-10 minučių karštą pieną supilkite ant ryžių ir virkite košę ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Periodiškai maišykite košę. Į išvirtą košę suberkite cukrų ir vanilę. Uždenkite dangčiu ir palikite košę pastovėti 5-10 minučių.
Kategorijos