Publikavimo data: 2024-06-08
Paprastas bagetės receptas
Bagetė yra tradicinis prancūziškas kepinys. Dažniausiai šis gaminys yra pailgos pailgos formos. Tačiau yra ir kitokių rūšių: apvalios, vokinės, smailėjančios, pūstos, kraštuose suskilusios ir pailgos. Vienas paprastas kepimo receptas vadinamas Baguette Epi ir verčiamas Baguette Colosse. Tešlą sudaro klasikinis produktų rinkinys: miltai, vanduo, druska, mielės. Ji kepama pridedant įvairių skoninių priedų. Pavyzdžiui, ciberžolės ir paprikos.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į šiltą vandenį supilkite mieles ir cukrų ir išmaišykite. Leiskite mielėms suaktyvėti ketvirtį valandos. Tada supilkite aliejų, suberkite druską ir išmaišykite. Suberkite miltus, papriką, ciberžolę ir česnaką. Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Uždenkite rankšluosčiu ir išsiųskite į šiltą vietą 1 valandai, kad pakiltų. Po šio laiko pakilusią tešlą išminkykite ir minkykite 15 minučių. Tada vėl palikite valandai šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Padėkite tešlą ant darbo paviršiaus, prieš tai pabarstyto trupučiu miltų. Šiek tiek išminkykite, padalykite per pusę. Iškočiokite į stačiakampio formos lakštus. Tvirtai suvyniokite, suspauskite siūles. Dėkite gabalėlius ant kepimo skardos.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetes. Aliejumi pateptu peiliu padarykite įstrižus 3-5 cm pločio pjūvius. Neperpjaukite iki galo. Kiekvieną pjūvį pakaitomis pasukite į skirtingas puses. Uždenkite gabalėlius rankšluosčiu ir 30 minučių padėkite šiltoje vietoje. Po pusvalandžio 10-15 min. siųskite bagetes į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Kategorijos