Publikavimo data: 2024-03-25
Paprastas baklažanų parmezanas.
"Aubergine parmeggiano" yra itališkos virtuvės patiekalas. Pasirodo, jis labai sotus ir skanus, o jo ypatybė ta, kad nėra labai kaloringas, todėl galite nesibaiminti dėl savo figūros. Šis patiekalas patiks kiekvienam šeimos nariui ir niekas nuo stalo neatsistos alkanas.
Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais, papipirinkite ir pasūdykite. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnakus arba pertrinkite juos per česnakų presą. Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka, o mocarelą - stambia tarka. Svogūną ir pomidorus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite svogūną, česnaką ir pomidorus, viską kepkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite baklažanus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Sudėkite keptas daržoves į gilų dubenį ir susmulkinkite jas trintuvu.
Žingsnis 5
Į paruoštą kepimo indą pirmiausia sudėkite daržovių padažą, tada baklažanus ir pabarstykite sūrio mišiniu. Pakartokite kelis sluoksnius.
Žingsnis 6
Įdėkite kepimo formą į 180 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos