Publikavimo data: 2025-08-17
Paprastas baklažanų, saldžiųjų paprikų ir minkštosios bryndzos terinas
Baklažanų, saldžiųjų paprikų ir minkštosios bryndzos terinas - neįprastai paruoštas ir įdomaus skonio patiekalas. Baklažanai, saldžiosios paprikos ir pomidorai puikiai dera su minkštąja brinza ir žolelėmis. Terinas kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą ir apkraunamas, todėl jis būna sultingas ir minkštas.
Žingsnis 1
Sudėkite baklažanus į dubenį, pasūdykite ir išmaišykite. Įdėkite paprikas į mikrobangų krosnelę 5 minutėms. Tada išimkite, sudėkite į maišelį, užriškite ir atidėkite į šalį 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite keptuvę su augaliniu aliejumi, apkepkite baklažanus iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio. Tada nulupkite paprikas nuo odelės. Ant pomidorų padarykite įpjovimus ir panardinkite juos 1 minutei į verdantį vandenį.
Žingsnis 3
Nulupkite juos ir supjaustykite žiedais. Paruoškite terino formą, sudrėkinkite ją vandeniu ir uždenkite maistine plėvele. Pirmiausia sudėkite baklažanus vienu kraštu žemyn.
Žingsnis 4
Tada sudėkite sūrį, žoleles, pomidorus, česnakus, paprikas ir vėl sūrį. Sluoksnius kartokite iki galo. Paskutiniu sluoksniu sudėkite baklažanus ir išlenkite tuos, kurie kabo žemyn. Viską uždenkite maistine plėvele, ant viršaus uždėkite svorį ir dėkite į šaldytuvą 120 minučių.
Kategorijos