Publikavimo data: 2024-06-08
Paprastas balik receptas
Balik yra toks skanus patiekalas, kad vien jį paminėjus kyla didelis apetitas. Nedaugelis žino, kad skanų baliką, kaip ir iš parduotuvės, galima tiesiog pasigaminti namuose iš storagalvių žuvų. Patiekalas pasirodo vertingesnis, nes gaminamas iš natūralių produktų, nededant kenksmingų konservantų ir skonio stipriklių. Klasikinis balik - tai džiovinta žuvis, dažniausiai eršketinių šeimos žuvis. Taip skanėstą senovėje gamino turkai. Šiandien receptas pritaikytas bet kokiai žuviai ir net mėsai.
Žingsnis 1
Sūdykite kebabui skirtus gepardus. Įtrinkite gabalėlius druska iš abiejų pusių. Sudėkite į plastikinį arba stiklinį indą ir kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska. Dėkite į šaldytuvą 5 dienoms.
Žingsnis 2
Paruoškite paprastą žuvies baliką. Iš sūdytos žuvies išpilkite sūrymą, kiekvieną gabalėlį nuplaukite vandeniu. 5 valandas mirkykite švariame vandenyje, kurį 2-3 kartus pakeiskite gėlu vandeniu. Kiekvieną žuvies gabalėlį 48-72 valandas pakabinkite pavėsyje po tentu.
Kategorijos