Paprastas bulguro receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Paprastas bulguro receptas

Bulgur yra labai sveiki grūdai, juose yra B grupės vitaminų, kalio, magnio, geležies, cinko ir fosforo. Kulinarijoje jis pradėtas naudoti daugiau kaip prieš 4000 metų. Pagrindinė importuotoja į Rusiją yra Turkija. Yra įvairių malimo laipsnių - stambus, smulkus ir labai smulkus. Virtos kruopos padidėja 2-3 kartus. Bulgur, paruoštas net pagal paprasčiausią receptą, paįvairins valgiaraštį, o bet kokio lygio šeimininkė galės įvaldyti technologiją.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
119 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Paprastas bulguro receptas Žingsnis 1
Paruoškite bulgurą. Sviestą sudėkite į sunkią keptuvę ir ištirpinkite, tada supilkite bulgurą ir kepkite 5 minutes, kol pasklis lengvas riešutų aromatas.

Žingsnis 2

Paprastas bulguro receptas Žingsnis 2
Išvirkite kruopas. Supilkite vandenį į puodą su bulguru, įberkite druskos ir išmaišykite. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 30 minučių, kol kruopos suminkštės.

Žingsnis 3

Paprastas bulguro receptas Žingsnis 3
Paruoškite virtą kiaušinį patiekimui. Į puodą įpilkite 1 litrą vandens. Iškirpkite maistinės plėvelės kvadratą, iš vidaus patepkite augaliniu aliejumi, įmuškite kiaušinį ir užriškite. Užvirinkite vandenį, tada įdėkite plėvelę su kiaušiniu. Virkite 3 minutes. Išimkite iš vandens, šiek tiek atvėsinkite ir nupjaukite užrišimą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos