Publikavimo data: 2025-08-16
Paprastas bulguro receptas
Bulgur yra labai sveiki grūdai, juose yra B grupės vitaminų, kalio, magnio, geležies, cinko ir fosforo. Kulinarijoje jis pradėtas naudoti daugiau kaip prieš 4000 metų. Pagrindinė importuotoja į Rusiją yra Turkija. Yra įvairių malimo laipsnių - stambus, smulkus ir labai smulkus. Virtos kruopos padidėja 2-3 kartus. Bulgur, paruoštas net pagal paprasčiausią receptą, paįvairins valgiaraštį, o bet kokio lygio šeimininkė galės įvaldyti technologiją.
Žingsnis 1
Paruoškite bulgurą. Sviestą sudėkite į sunkią keptuvę ir ištirpinkite, tada supilkite bulgurą ir kepkite 5 minutes, kol pasklis lengvas riešutų aromatas.
Žingsnis 2
Išvirkite kruopas. Supilkite vandenį į puodą su bulguru, įberkite druskos ir išmaišykite. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 30 minučių, kol kruopos suminkštės.
Žingsnis 3
Paruoškite virtą kiaušinį patiekimui. Į puodą įpilkite 1 litrą vandens. Iškirpkite maistinės plėvelės kvadratą, iš vidaus patepkite augaliniu aliejumi, įmuškite kiaušinį ir užriškite. Užvirinkite vandenį, tada įdėkite plėvelę su kiaušiniu. Virkite 3 minutes. Išimkite iš vandens, šiek tiek atvėsinkite ir nupjaukite užrišimą.
Kategorijos