Publikavimo data: 2024-06-08
Paprastas bulvių košės receptas
Pasigaminti bulvių košę paprasta, jei žinote keletą paslapčių. Rinkitės daug krakmolo turinčias bulves - tai svarbiausia. Krakmolas suteikia garnyrui norimą glotnią ir švelnią konsistenciją. Tinka veislės su tamsiai arba šviesiai ruda odele. Tačiau gumuliukų gaunama dėl "raudonskruosčių" bulvių, nes jos prastai išverdamos. Jei ingredientai šalti, bulvės atvėsta ir tampa nepatraukliai lipnios.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Nuluptas bulves užpilkite verdančiu vandeniu. Įsitikinkite, kad vanduo visiškai apsemia puodo turinį. Bulves virkite 20-25 minutes. Paruoštumą galite patikrinti peiliu arba šakute. Bulvės yra paruoštos, jei peilis arba dantukai sklandžiai ir švelniai įeina į bulvės minkštimą. Nusunkę vandenį, bulves pasūdykite.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus. Sutrinkite bulves trintuvu. Kad būtų patogiau, galite naudoti trintuvą arba maišytuvą. Sudėkite sviestą ir grietinėlę. Prieš įmaišydami grietinėlę į košę įsitikinkite, kad ji dar karšta. Ir kad sviestas būtų pakankamai minkštas. Kruopščiai išmaišykite ingredientus iki vientisos masės.
Kategorijos