Publikavimo data: 2024-05-20
Paprastas bulvių pyragas
Paprastas bulvių pyragas pasotins ir suteiks malonumą visai šeimai. Tešlą pyragui su bulvėmis galima paruošti kaip klasikinę mielinę tešlą, taip pat greitai paruošti neraugintą tešlą. Paruošta sluoksniuota tešla padės gerokai pagreitinti kepimo procesą. Vadovaukitės žingsnis po žingsnio pateiktu receptu ir pasigaminkite gardų naminį pyragą su bulvėmis.
Žingsnis 1
Apdorokite įdarui skirtus produktus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite svogūną, kol lengvai apskrus. Tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti. Supjaustytas bulves užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite po dangčiu 10 minučių. Tada bulves nusausinkite durtuvu, nusausinkite ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Sudėkite sluoksniuotą pyragą su bulvėmis. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Iškočiokite 3-4 milimetrų storio sluoksniuotos tešlos lakštus. Vieną tešlos lakštą dėkite ant formos dugno, padarydami nedidelius šonus. Užpildykite formą, tolygiai išdėliodami bulvių, svogūnų ir česnakų gabalėlius. Apibarstykite druska, pipirais, įdėkite lauro lapelių gabalėlių. Įdarą uždenkite kita lėkšte ir sujungkite tešlos kraštus.
Žingsnis 3
Dėkite pyragą kepti. Įdėkite formą su pyragu į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 10 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 40-50 minučių, kol apskrus. Šiek tiek atvėsinkite pyragą ir patiekite.
Kategorijos