Publikavimo data: 2024-05-25
Paprastas fajitas receptas su kiauliena
Paruoškite ką nors ypatingo - fajitas su kiauliena. Tai tikriausiai vienas sėkmingiausių aštraus nacionalinio meksikietiško užkandžio patiekalų. Jį labai lengva paruošti, jis sveikas organizmui dėl subalansuotos sultingo mėsos troškinio sudėties su šiaudeliais supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis. Tradiciškai fajitas suvyniojami į ploną tortiliją iš kukurūzų arba kvietinių miltų, tada iš karto patiekiami. Tai daroma tam, kad tortilija nesušlaptų.
Žingsnis 1
Ant lentelės šiaudeliais supjaustykite svogūną, pomidorus, papriką ir cukiniją, tą patį padarykite su kiauliena.
Žingsnis 2
Į įkaitintą keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir 2-3 minutes pakepinkite svogūną, kol jis taps auksinis. Sudėkite cukiniją ir papriką, kepkite dar 3-4 minutes. Sudėkite pomidorus, druską, pipirus, išmaišykite ir ant silpnos ugnies kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 3
Atskirai įkaitintoje keptuvėje įpilkite augalinio aliejaus ir sudėkite kiaulieną, apkepkite ją iš visų pusių, kol paruduos, tada palikite troškintis ant silpnos ugnies 15 minučių, maišydami kas 4 minutes. Tada sudėkite prieš tai pakepintas daržoves ir viską sumaišykite.
Žingsnis 4
Padažui paruošti reikės majonezo, maltų aitriųjų paprikų, paprikos ir druskos, viską sumaišykite dubenyje iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Padažą užtepkite ant duonos plokštainio, tada ant jo sudėkite daržoves ir mėsą, viską aptepdami padažu.
Kategorijos