Publikavimo data: 2025-08-18
Paprastas jautienos liežuvio šaltibarštis
Cholodecas yra populiarus Naujųjų metų ir Kalėdų patiekalas. Cholodecas kilęs iš Rusijos šiaurėje esančių apylinkių. Prieš tūkstančius metų jie virė tirštą mėsos sultinį ir vieną dieną pastebėjo, kad šaltyje jis sukietėja ir virsta į drebučius panašia mase. Ją labai pamėgo, tapo patogu vežtis su savimi į svečius. Po to patiekalas greitai išpopuliarėjo visoje Rusijoje ir Europos šalyse. Jį imta gaminti caro ir turtingųjų namuose, patiekti restoranuose.
Žingsnis 1
Įdėkite jautienos liežuvį į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Užvirinkite ir nugriebkite putas. Į puodą suberkite svogūną, lauro lapą ir druską. Virkite ant silpnos ugnies 3 valandas.
Žingsnis 2
Atvėsinkite virtą liežuvį po šaltu tekančiu vandeniu ir nuimkite odą. Sultinį perkoškite per smulkų sietelį. Įdėkite liežuvius atgal į sultinį ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti kambario temperatūroje.
Žingsnis 3
Želatiną ištirpinkite 200 ml karšto sultinio ir sumaišykite su likusiu sultiniu. Supjaustykite liežuvį, kalendrą ir morkas griežinėliais. Supjaustytą liežuvį, kalendrą ir morkas sudėkite į formą. Supilkite sultinį ir palikite šaldytuve 3 valandoms.
Kategorijos