Paprastas kepenų paštetas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Paprastas kepenų paštetas

Kaip žinome, paštetas egzistavo jau senovėje. Žinoma, jis gerokai skyrėsi nuo šiandieninio patiekalo, tačiau jo prototipas yra daugybės tūkstantmečių senumo. Mūsų laikais paštetą išgarsino prancūzų virėjai. Iš pradžių jie tokį pavadinimą davė uždaram pyragui, kuriame buvo vartojamas tik įdaras. Būtent ji buvo panaši į šiuolaikinį paštetą. Netrukus šis pyragas pradėtas kepti specialiame inde, vadinamame terrine, kuris tapo įprastos pyrago tešlos pakaitalu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
153 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Paprastas kepenų paštetas Žingsnis 1
Kepkite kepenėles svieste, kol pakeis spalvą. Išimkite kepenėles iš keptuvės.

Žingsnis 2

Paprastas kepenų paštetas Žingsnis 2
Tame pačiame aliejuje kepkite daržoves, kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite kepenėles atgal į keptuvę, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 3

Paprastas kepenų paštetas Žingsnis 3
Sudėkite keptuvės turinį į trintuvą ir plakite, kol pasidarys paštetas. Sudėkite minkštą sviestą ir druską. Kruopščiai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, paštetai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, morkų sezonas, mėsos paštetai, receptų knyga, sviesto paštetai, jautienos kepenėlių paštetai, morkų paštetai

Kategorijos