Publikavimo data: 2025-08-20
Paprastas kepenų paštetas
Kaip žinome, paštetas egzistavo jau senovėje. Žinoma, jis gerokai skyrėsi nuo šiandieninio patiekalo, tačiau jo prototipas yra daugybės tūkstantmečių senumo. Mūsų laikais paštetą išgarsino prancūzų virėjai. Iš pradžių jie tokį pavadinimą davė uždaram pyragui, kuriame buvo vartojamas tik įdaras. Būtent ji buvo panaši į šiuolaikinį paštetą. Netrukus šis pyragas pradėtas kepti specialiame inde, vadinamame terrine, kuris tapo įprastos pyrago tešlos pakaitalu.
Žingsnis 1
Kepkite kepenėles svieste, kol pakeis spalvą. Išimkite kepenėles iš keptuvės.
Žingsnis 2
Tame pačiame aliejuje kepkite daržoves, kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite kepenėles atgal į keptuvę, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 15 minučių ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Sudėkite keptuvės turinį į trintuvą ir plakite, kol pasidarys paštetas. Sudėkite minkštą sviestą ir druską. Kruopščiai išmaišykite.
Kategorijos