Publikavimo data: 2025-08-18
Paprastas kiaulienos, jautienos ir vištienos krūtinėlės terinas
Kiaulienos, jautienos ir vištienos krūtinėlės terinas - puikiai pagardintas patiekalas, kurį nesunku paruošti. Jis gaminamas iš trijų rūšių mėsos: jautienos, kiaulienos ir vištienos krūtinėlės su džiovintomis slyvomis. Taip pat džiovintos slyvos užpilamos konjaku, todėl patiekalas tampa dar saldesnis ir skanesnis.
Žingsnis 1
Kiaulieną ir jautieną 2 kartus pertrinkite per mėsmalę ir vieną kartą per blenderį. Slyvas 20 minučių pamirkykite konjake. Sudėkite krūtinėlę, džiovintas slyvas, grietinėlę, druską ir pipirus į maltą mėsą ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 180 minučių. Paruoškite gilų kepimo indą. Sudėkite į jį šoninės juosteles taip, kad kraštai šiek tiek kabotų žemyn, o dugnas būtų padengtas šonine.
Žingsnis 3
Tada sandariai sudėkite maltą mėsą ir uždenkite šonine. Uždenkite formą folija ir įdėkite į kepimo skardą. Įpilkite vandens iki formos vidurio. Šaukite į orkaitę 100 minučių.
Žingsnis 4
Likus 10 minučių iki kepimo, nuimkite foliją, kad šoninė paruduotų. Tada išimkite iš orkaitės ir atsargiai nusausinkite skystį. Leiskite atvėsti, uždenkite folija ir 180 minučių padėkite į šaldytuvą po svoriu.
Kategorijos