Publikavimo data: 2024-06-15
Paprastas musakos receptas
Graikišką troškinį su mėsos įdaru, varškės padažu ir sūriu, idealiai tinkantį šventei, gana lengva paruošti, jei įvaldysite kai kuriuos niuansus. Pavyzdžiui, daugelį žmonių erzinantį baklažanų kartumą galite pašalinti tiesiog pabarstydami jų lėkštes druska ir palikdami 30 minučių. O tiems, kurie nerimauja, kad kepant ši daržovė sugers per daug aliejaus, o tai nėra labai naudinga, taip pat yra puikus patarimas - užuot pylę aliejų ant keptuvės, kiekvieną baklažano lėkštę patepkite juo atskirai.
Žingsnis 1
Apkepkite ingredientus. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūnus ir maišydami kepkite 5-7 minutes, kol taps permatomi. Į svogūnus sudėkite maltą mėsą ir kepkite 10 minučių, kol paruduos. Sudėkite pomidorus, supilkite vyną, įberkite druskos, uždenkite ir troškinkite 20 minučių. Į atskirą keptuvę sudėkite baklažanus ir kepkite ant vidutinės ugnies po 5 min. iš kiekvienos pusės, kol lengvai paruduos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, sudėkite sviestą ir jį ištirpinkite. Tada supilkite miltus ir sumaišykite juos su sviestu iki vientisos masės. Tada nedidelėmis porcijomis supilkite karštą pieną, nuolat maišydami plakikliu, kad neliktų gumuliukų. Pagardinkite druska, įberkite muskato riešuto ir virkite dar 1-2 minutes. Tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Į formą sudėkite pusę baklažanų, tada sluoksnį maltos mėsos, kitą pusę baklažanų, užpilkite padažu, pabarstykite sūriu ir kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos