Publikavimo data: 2024-06-11
Paprastas plovas su vištiena ir česnakais
Pilavas su vištiena ir česnakais - aromatingas, sotus ir skanus patiekalas, kurį galima ruošti ir šventiniam stalui, ir šeimos vakarienei. Ryžiai būna purūs, vištienos gabalėliai minkšti, o česnako skiltelės ir prieskoniai suteikia plovui neįprasto skonio. Šis receptas nereikalauja daug laiko ir pastangų, o rezultatas bus puikus.
Žingsnis 1
Svogūnus ir morkas supjaustykite mažais kubeliais. Kepkite svogūnus įkaitintame aliejuje, kol taps skaidrūs.
Žingsnis 2
Į svogūnus sudėkite vištieną. Kepkite, kol taps auksinės spalvos. Įpilkite į mėsą 2 puodelius vandens, įberkite druskos ir prieskonių ir troškinkite 10-15 min.
Žingsnis 3
Tada į mėsą sudėkite morkas ir ryžius ir išmaišykite. Į ryžius įkiškite neluptas česnako skilteles. Dabar įpilkite vandens, kad jis apsemtų ryžius 2 cm.
Žingsnis 4
Užvirinkite plovą ir sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Virkite 30 minučių. Tada išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir palikite po dangčiu 15 minučių.
Kategorijos